Connect with us

Kék fény

Feladta magát a drogdíler

feladta magát,
Megosztás

Feladta magát Svájcban egy magyar férfi, aki ellen – négy kábítószer-kereskedő társával együtt – még 2022-ben adott ki körözést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI); a 33 éves férfi szerepelt Európa legkeresettebb bűnözőinek listáján.

Profi ültetvény

A KR NNI kedden közölte a police.hu oldalon, hogy 2020-ban és 2021-ben Bács-Kiskun vármegyében előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén mintegy 300 millió forint értékű beruházással hoztak létre egy professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszerrel működtetett kábítószer-termesztő üzemet.
A nyomozóknak akkor a bűnszervezet mind a hét tagját sikerült azonosítaniuk: közülük kettőt rövid időn belül Magyarországon el is fogtak, míg a szökésben lévő öt tag ellen a Debreceni Járásbíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki kábítószer-kereskedelem bűntett miatt.
A banda öt, szökésben lévő tagjából hármat 2023. július 19-én a KR NNI és a spanyol Guardia Civil közösen fogott el Spanyolországban, az Alicante tartományi Calp településen. A negyedik körözöttet február 28-án délelőtt fogták el a KR NNI debreceni osztályának nyomozói, miután ügyészi közvetítéssel önként feladta magát.

Véget ért a hosszú szökés

Mint írták, az ötödik bandatag, a Svájcban bujkáló 33 éves magyar férfi március 16-án „sétált be” a zürichi rendőrségre.
Jelenleg átadási őrizetben várja, hogy a svájci rendőrök átadják őt a magyar hatóságoknak – áll a közleményben.

Ezeket olvasta már?

feladta magát,

Szerző