Sorting by

×

Felcsút “belvárosa” után Mészáros Lőrinc beveszi Budapest városmagját is! – Megfelelő ember a …. hova is?

Az rendben van, hogy a fatornyosában számít rá az ember, hogy a falu híres-hírhedt szülöttének érdekeltségébe botlik, na de Budapest belvárosában? Az Andrássy út 57-ben 220 négyzetméternyi ingatlanoz jutott hozzá egy vagyonkezelő cég, amelynek tulajdonosa a Mészáros-közeli Konzum PE magántőkealap. Nem messze innen egy palota is az övék, a szomszédban pedig Mészáros tőzsdei cége működik.

A város egyik kiemelt pontján, az Andrássy út 57.-ben működött a Szarvasi kávéfőző mintaboltja.

“Végleg bezárt”

– ma már ha valaki rákeres a Google-ben, egyértelműen kiderülhet számára, hogy ide hiába is indul el nézelődni. Kivéve, ha az a valaki Mészáros Lőrinc, neki ugyanis nem kell tartania attól, hogy nem engedik be. Idén januárban ugyanis egy hozzá közelálló vagyonkezelő cég (Konzum B32 Kft.) szerezte meg az ingatlant, három másikkal együtt – írta a HVG.

A portál Információi szerint a cég két első emeleti, és két földszinti ingatlanhoz jutott hozzá, amit a tulajdoni lapok is megerősítenek

  • Egy 67 és egy 55 négyzetméteres négyzetméteres raktárról
  • Egy 70 négyzetméteres üzlethelyiségről
  • És egy 28 négyzetméteres lakásról van szó.

Az ingatlanokat a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kezelte,

tavaly egy árverésen keltek el, 105 millió forintért. Ugyanennyi volt a kikiáltási áruk is. Az árverésre egyébként azért került sor, mert a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt.-t felszámolják.

Az árverés tavaly júliusban zárult, Mészárosék idén januárban kerültek fel a tulajdoni lapra. Azt nem tudjuk, hogy eleve ők licitáltak-e, mindenesetre a tulajdoni lapok szerint a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt.-től rögtön hozzájuk kerültek az ingatlanok.

Mészárosnak nem ez az egyetlen ingatlan-érdekeltsége a környéken,

a szomszédban, az Andrássy út 59.-ben működik az Opus Global, amely Mészáros tőzsdei érdekeltsége, nem messze innen emellett egy villa is hozzá köthető.

Az Andrássy 105-ről van szó, amely korábbi hírek szerint az A105 Realty Project Kft.-é. Ennek a cégnek az egyik tulajdonosa a Mészáros-féle Konzum PE magántőkealap.

Az Andrássy út 57.-ben pedig ugyanazt látjuk megvalósulni, mint az Andrássy 105.-ben:

a tulajdoni lapok szerint a helyiségek a Konzum B32 nevű társasághoz kerültek, ennek tulajdonosa pedig ugyanúgy a Konzum PE magántőkealap – ismertette a HVG.

Ha valaki firtatná a “miértet”, Lázár János megvilágította:

Mészáros Lőrinc a Balatont sem veti meg….

 

mészáros

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.