Felcsúti rongyrázás hat milliárdért - Városi Kurír

Sorting by

×

Felcsúti rongyrázás hat milliárdért

A felcsúti rongyrázásnak nincs határa. Mikor már azt gondoljuk, hogy ezt már nem lehet feljebb srófolni, újra és újra rájövünk, Orbánék igencsak fantáziadúsak, ha a közpénzek elköltéséről van szó.

Hirdetés

Ami eddig épült az 1700 lelkes kis faluban,

az már bőven kimerítené egy tisztességes jogállamban a hűtlen kezelés alapos gyanúját, de talán még egy banánköztársaság diktátora sem merészkedne addig, mint a magyar nép korona nélküli kormányzója. Hihetetlen, hogy akkor mikor napról, napra magyar emberek halnak meg azért, mert nem jutnak időben orvosi ellátáshoz, vagy éppen mire rájuk kerülne a várólistán a sor, már gyógyíthatatlanok, vagy meg sem élik, mire megvizsgálnák, mi a betegségük.

Őket Orbán uralkodása járulékos veszteségének tartja, tudja bármit tesz, a két milliós tábora ma még megbonthatatlannak látszik, az ellenzék, az …..meg van, de sok vizet nem zavar. A tavaly decemberi fellángolás úgy látszik már csak gyenge parázs, nincs erő, nincs elég gondolat, többnyire szerény képességű megélhetési politikusok próbálják átmenteni magukat. A legutóbbi közvéleménykutatások továbbra is a Fidesz óriási fölényét mutatják. Az ellenzéki torta nagysága változatlan, csak az elosztása más.

Az őszi önkormányzati választásokra készülve

sok helyen létrejött az ellenzéki együttműködés, de számos nagyvárosban ennek kicsi az esélye. Láthatjuk, hogy a főváros kilencedik kerületében a felek még mindig egymásnak üzengetek, ahelyett, hogy ezerrel folyna a kampány, az egyébként nyerhető városrészben.

Felcsúton tovább terjeszkednek, persze közpénzből

Az üres kocsikkal közlekedő felcsúti kisvasútról már régen elfeledkeztünk, az sem érint meg sokakat, hogy a falucska első osztályú profi futballistáit – néző híján–vajon miből fizetik? Egyáltalán, minek egy ekkora településnek NB1-ben szereplő együttes. Drága hobbija van Orbánnak, igencsak megfizeti az ország, hogy ha úri kedve diktálja, akkor a felcsúti házikója kerti budijában is a Makovecz tervezte stadionban gyönyörködhessen. Egyébként a létesítményben, ahol a VIP páholy a legfontosabb hely, a falu minden lakosa elférne kutyástól, macskástól, tehenestül.

És még mindig maradna üres hely….

A Heti Világgazdaság számolt be először arról, fából készült boltíves szerkezetek, rendezvényterem, mozi, tornacsarnok, beltéri futópálya, edzőterem: ez mind van a Felcsúton újonnan épült tornacsarnokban, amely nem messze helyezkedik el a PAFC stadionjától, és 6 milliárd forintba került.

Amikor korábban a portál rákérdezett miért épül egy ekkora csarnok egy 1800-as falunak, az MLSZ azt válaszolta, hogy a Puskás Ferenc Akadémia eddig nem rendelkezett az egész éves képzést, edzéslehetőség biztosító fedett létesítménnyel, a belga Double-Pass szakértő cég pedig fedett létesítmények építését javasolta az olyan akadémiáknak, ahol nincs ilyen.

És ha ő javasolta, akkor azt meg is kell építeni. Igaz, hogy a falucska felnőtt csapatában az akadémista ritka mint a fehér holló, ennek ellenére dől a tao pénz az alapítványhoz. A tavalyi adatok szerint eddig -hivatalosan–20 milliárd körüli összeget happoltak el a felcsútiak. A feketén juttatott közpénzeket jótékony homály takarja.

Hogyan is írta Ady Endre:

“…a jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…”

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.