Sorting by

×

Félelembeszéd – Ez az ember fél. Csak így tovább!

Hű, basszus, ez az ember fél. Hiába rengeteg pénz (juteszembe, a mi pénzünk!), amin drónfényképezést, utaztatást, ellátást vettek, hogy kijöjjön a százezres, vagy akár több százezres tömeg: a parkoló buszok százai elárulták, hogy ez spontaneitás mennyire szervezett (és költséges) volt. Ez a beszéd sok pénzbe került.

Ez az ember fél

Neki csak 1956 és 2006 létezik Az, hogy időközben volt egy 1989 is, mikor létrejött a harmadik magyar köztársaság, amely nélkül ma is kis hepciás lenne, vagy szürke zugügyvéd, – nos, az nem számít, nem is történt meg. Nem, mert nem egyezik az ő történelmével, Márpedig, ami nem egyezik vele, az nem létezik.

Ez az ember fél

2010-ben ő törölte el a szocializmust. Jé. 1998-2002 között akkor ő is a szocializmus miniszterelnöke volt? 2006-ban volt tíz éves évforduló. Még négy év kellett ahhoz, hogy megnyerjék a választást. De már 2006-ban is győztek, mondja. Mi lett a hátralévő három-négy évvel?

Ez az ember fél

Ő a történelem., Nem a csinálója, Nem az alanya. Az állítmánya. És a gazdaság tökéletes. Nem kellenek hitelek. Csak most vették fel őket, szóljon már neki valaki! A mindent elsöprő inflációról pedig, ami nincs, szó se essék. Az EU-ban mi vagyunk a homok a gépezetben. Aha. De mi lesz, ha jön a karbantartó?.

Ez az ember fél

És lesz népszavazás arról, hogy ne legyen LMBTQ-propaganda az iskolákban. Igaz, most sincs. Sehol a világon nincs. Per definitionem (a meghatározásból fakadóan) nem is lehet De ez most fontos. Még akkor is, ha a Kúria egy bírája most nem engedelmeskedett egy monomániás őrült akaratának, De juszt is lesz népszavazás. Ő a nép, a bíró, ő játékos, ő a közönség, ő a minden.

Ez az ember fél

A Facebook lőfegyver. Kösz. Annak is szántuk. Igazságot Magyarországnak. Justice for Hungary. Azt már láttuk. Illetve a szüleink, nagyszüleink látták. És tudjuk, mi lett belőle. Szétrombolt életek, szétrombolt ország, Auschwitz és Duna-part, édeserdély, cseszdmeg. Az lett belőle.

Ez az ember fél

A hazát meg kell védeni. És a haza ÉN vagyok. ENGEM kell megvédeni.

Ez az ember fél. Csak így tovább.

Forrás

Kapcsolódó

 

Félelembeszéd - A hazát meg kell védeni. És a haza én vagyok. Engem kell megvédeni. Ez az ember fél. Csak így tovább!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

4 hozzászólás

 • 2021.10.24 - 07:03
  Közvetlen hivatkozás

  Nagyon jo iras – igen, valahogy vissza kene hozni a virtualis valosagbol az IGAZI valosagba – a mai magyar hetkoznapokba – de mint minden elmebeteg, retteg attol, hogy sajat magaba kelljen neznie.

  Válasz
 • 2021.10.24 - 08:59
  Közvetlen hivatkozás

  Az Orbán-hívők különös fajta. Nem kételkednek, nem akarnak gondolkozni, nemhogy az érvektől, a kérdésektől is félnek. Ismerőseim aggódva figyelték a tévében, hogy “lesznek-e elegen a BM-en”, aztán megnyugodva, elégedetten konstatálták, hogy “elég sokan vannak, jó”. Hiába mutatnám meg nekik a fotókat a rengeteg buszról, a cikkeket, hogy hogyan szervezték ide a közönséget, vetném fel, hogy ezt mi mindannyian fizettük, nem Orbán zsebéből ment, azaz az övéből, mert hiszen ott a hazánk pénze, vagy nem hinnék el, vagy hazugságnak tartanák, a ballib sajtó aljas manipulációjának, mert Gyurcsány. Vagy simán témát váltanának, homokba dugva a fejüket, mint egy strucc. És ezek értelmes, diplomás emberek. Tapasztalataim
  szerint a fideszesek egy része ilyen, bigott, fanatikus “hívő”. Ezért adatták be a kínai vakcinát, mert ők “hisznek”.
  Agymosottak, agyhalottak, mondják rájuk. És ha majd egyszer felébrednek…
  Meggyőződésem, hogy sosem fognak felébredni.

  Válasz
 • 2021.10.24 - 11:31
  Közvetlen hivatkozás

  T. Szerkesztőség!
  Nem járultam hozzá FB bejegyzésem közléséhez!! Kérem, válaszoljanak. Üdv.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.