Úgy látszik, a kormánypárt képtelen felocsúdni a helyhatósági választáson elszenvedett néhány balegyenes után. Azt jól látja a nagy kombinátor, hogy kormányozni viszont kellene. A fejük azonban zúg még, így aztán csak látszatcselekvésekre futja, most például a légi mentés háza táján. 

Akár hisz, akár nem!

A parlamenti látványpékség törvénygyára, és a kormány szimbiózisának legújabb érthetetlen eredménye az Országos Mentőszolgálat egy fontos szegmensének a Készenléti Rendőrséghez csatolása.

Hihetetlen, de a Magyar Közlöny szerint a légi mentés  január 1-től -stílusosan szólva- a készenléti rendőrség kötelékében landol.

Omsz

” A Mentőszolgálat légi mentési feladatait az általa alapított, a Készenléti Rendőrség tulajdonosi joggyakorlásában levő és a Mentőszolgálat egészségügyi szakmai irányítása alatt álló Magyar Légimentő Nonprofit Kft. útján látja el.” 

-szól a verdikt. Az már csak hab a tortán, hogy természetesen a név elejéről is leketül az OMSZ.

Pofon a fekáliának?

Az Orbán kormány szokásához híven nem segíteni akart az egészségügy egyébként is bajban lévő egyik ágazatának, egyszerűen csak a maga túlmozgásos módján adott a fekáliának egy pofont és ezzel ki is vette a légi mentés irányítását azok kezéből, akik szakmailag legalább tudták, mi a helyes.

Hogy a cégércserén kívül semmi nem változik, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) továbbra is a megváltozott nevű nonprofit kft.-vel köt finanszírozási szerződést.

Most már csak arra vagyunk kíváncsiak, mikor jelenik meg nyilvánosság előtt a mentőszolgálat kormány-kompatibilis szóvivője és magyarázza el, miért jó az, ami nem.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét