Feleség vagy bűnsegéd? – Sanyarú sors jutott Anikó asszonynak

 Lévai Anikó egyre inkább a néhai Tamáska Máriára -Kádár elvtárs feleségére- emlékeztet. A sütés főzés takarítás, valamint a gyermeknevelés – mint kizárólagos tevékenysége – mellett azzal az elképesztően hatalmas földbirtokkal is foglalkoznia kell, melyet az elmúlt évtizedekben összekuporgatott a férje fizetéséből. Képzelt riport egy miniszterelnök feleséggel.
[mnky_ads id=”10551″]

Kérdések amikről a Lévai Anikó nem beszél

Anikó asszonynak  sanyarú sorsa van, nem is csoda, hogy soha nem láthatjuk az Európa-hírű férje társaságában, még akkor sem, ha annak nem ritkán vigaszra, erősítésre lenne szüksége.
Néha,  amikor látogatókat fogad, mindig a kiskertet és az azzal járó gondokat tárja vendégei elé… Büszkén mutatja be azt az egyetlen könyvet “amit Ő írt” és az erdélyi ismerős Szőcs Géza csak a szerkesztési, lektori munkát vállalta magára. – Mikor a falu határában és a szomszédos megyékben lévő, nevére bejegyzett földbirtokokról kérdezzük,  elhalkul.., és még halkabban az agrármérnöki végzettségéről mond néhány panelmondatot – utalva arra, hogy a mai napon már nincs több ideje a vendégekre, a házimunka várja…
[mnky_ads id=”10552″]

Ki műveli a földjeit?

Sok mindent nem akartunk tőle megtudni, csak azt kérdeztük, hogy ki műveli felcsúti földjeit, bicskei birtokát? Ki vagy kik szolnoki földjeit? Kik a földhasználó bérlői, kik veszik fel a támogatást birtokai után, milyen földbérleti, haszonélvezeti szerződés alapján? – de ezekről “nem volt ideje” beszélni.

A törvény előírja, hogy a földhasználókat a termőföld tulajdoni lapjára be kell jelenteni. Ez nem történt meg Lévai Anikó földbirtokai esetében. Mikor kívánja pótolni, ha egyszer vagyonnyilatkozataiban visszatérően azt írja: nem ő veszi fel a támogatást földjeire, hanem a földhasználó bérlői, haszonélvező? – Mikor kívánják átvezettetni közös tulajdonuk, a Budapest 12., Cinege út 15. ház valós méretét, valós építményi adatait az ingatlan tulajdoni lapjára, hogy valós adatok jelenjenek meg vagyonnyilatkozataikban, ne a 10 évvel korábbi, a ház megvásárlás előtti állapotait tükröző adatok?
A kiskertről és a vasalásról, gyermeknevelésről, ha lett volna türelmünk, sok mindent megtudhattunk volna az 55 éves hölgytől, de a kényes kérdésektől tartózkodott… – Így az Orbán-világ rejtélyeiről még a velük szimpatizáló honfitársainknak sem számolhatok be.

Kollár Erzsébet
Budapest, 2018. június 1.
[mnky_ads id=”10553″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük