Felfüggesztette a parlament Boldog István mentelmi jogát

Az Országgyűlés hétfőn megszavazta Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. 186 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül.

…hivatali vesztegetés és más bűncselekmények

A képviselő mentelmi jogának felfüggesztését április 2-án indítványozta a legfőbb ügyész, mert a fideszes politikus

A GYANÚ SZERINT JOGELLENESEN BEFOLYÁSOLTA UNIÓS PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSÁNAK EREDMÉNYEIT

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást,

mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el, a nyomozás során pedig Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült. Az eljárás adatai szerint

AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ A HIVATALI HELYZETÉVEL, BEFOLYÁSÁVAL VISSZAÉLT, JOGELLENESEN BEFOLYÁSOLTA A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSÁNAK EREDMÉNYEIT, AMIÉRT VÁLLALKOZÓKTÓL JOGTALAN ELŐNYT KAPOTT.

A bizonyítékok alapján Polt Péter indítványozta Boldog mentelmi jogának felfüggesztését, mivel a büntetőeljárás csak így folytatható le vele szemben. A fideszes képviselő ugyan tett egy olyan nyilatkozatot, hogy maga kéri mentelmi joga felfüggesztését, ám ez leginkább csak politikai kommunikáció, jogilag nem értelmezhető: a törvények szerint mindenképp a parlamentnek kell dönteni, ahogy döntött is hétfőn.

 

A fideszes önkormányzati képviselő, Fehér Petra

az ügyészség szerint megalapozottan gyanúsítható, hogy a TOP-os pályázatoknál az irányított, jogellenesen befolyásolt közbeszerzéseket elnyert vállalkozóktól – mint a pályázatok elbírásában döntési folyamatra ráhatással bíró hivatalos személy – jogtalan haszonra tett szert.

Fehér Petra ügyvédje, Fülöp Tamás az Indexnek azt mondta tavaly december végén, hogy Fehér

“több kihallgatásán jelezte, hogy át sem látja, hogy mi ez az ügy, és mi a gyanú alapja”.

Boldog István kifejezetten Fehér Petrát bízta meg TOP-os pályázatok figyelésével, szemmel kísérésével.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük