Felfüggesztették az osztrák közmédia vezetőjét Orbán Viktorról írt ízléstelen bejegyzése miatt - Városi Kurír

Sorting by

×

Felfüggesztették az osztrák közmédia vezetőjét Orbán Viktorról írt ízléstelen bejegyzése miatt

Felfüggesztették tisztségéből Karl Pachnert, az Osztrák Közszolgálati Rádió és Televízió (ORF) egyik vezetőjét, aki a közösségi médiában közzétett ízléstelen bejegyzésében Orbán Viktor esetleges haláláról írt.

Hirdetés

Jelentette az osztrák Kronen Zeitung és a Die Presse

Pachnert, aki az ORF online tartalomszolgáltatásáért felelős igazgató, először figyelmeztetésben részesítették, majd – mint a Kronen Zeitung írja – további intézkedésig felfüggesztették. A lap információi szerint az igazgató már nem tér vissza a beosztásába. A Die Presse szerint a felfüggesztés “saját kérésére” történt.

Karl Pachner szerda este tett közzé egy Facebook-bejegyzést, amelyben arról írt, hogy “tisztességes dolog lenne”, ha a magyar kormányfő szívinfarktust kapna. Noha a bejegyzést azóta törölték, az osztrák közmédia vezetőjét több oldalról is bírálat érte.


Az ORF főigazgatója, Roland Weissmann pénteken elmondta, ez volt az “utolsó figyelmeztetése” Pachnernek, akit azonban, a Kronen Zeitung és a Die Presse osztrák napilapok hírportáljainak értesülései szerint, végül pénteken felfüggesztették vezetői beosztásából.

Az ORF főigazgatója pénteken sajtóközleményben fejezte ki sajnálkozását az ügy miatt, s egyben “magán-bejegyzésnek” minősítette Pachner mondatait.

Szarkasztikus bejegyzés Orbán Viktor szívinfarktusáról az osztrák tévé egyik vezetője közösségi oldalán

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.