Feljelentgetünk? – arab származású magyar állampolgárságú osztályvezető orvosra uszítottak rendőröket és ők “uszultak”….

Újra jön a lehúzott redőnyök mögötti magánbeszélgetések kora? Az állandó gyanakvás, hogy ki előtt mit beszélhetünk? Nemzeti rendőrségünk pedig ezentúl megelégszik egy bejelentéssel és már üt is? Geréb-közeli állapot XXI. század Magyarországán…

A szabadpecs.hu exkluzív riportban számol be arról, hogy Jihad Jubran, a szigetvári kórház neurológusa, osztályvezető főorvosához hétfőn este csengettek pécsi lakásánál. Amikor azonban ajtót nyitott, mint mondta, észrevenni sem volt ideje, hogy rendőrök voltak, mert azonnal megütötték egy gumibottal.

A spiclik kora 2018 Magyarországán

Jihad Jubran a szigetvári kórház neurológusa, osztályvezető főorvosa, 18 éve gyógyítja a betegeket Magyarországon. Az arab származású, Jeruzsálemben született Jihad a pécsi egyetemen végzett az orvosi karon. Állítólag azért szálltak ki a házához, mert a dzsihadista terroristák által merényletek elkövetésekor is használt Allah(u) Akbar (Allah, a leghatalmasabb) kiáltást hallatta. Nem kizárt azonban, hogy egészen egyszerűen csak arról van szó, hogy az éppen nem dolgozó, nem ügyelő orvos hangoskodott, vagy hangosan hallgatta zenét, és ezért szállt ki hozzá a rendőrség, ilyenre ugyanis, nem hivatalos értesüléseink szerint már volt példa.

Jihad azt mondta a Szabad Pécs megkeresésére, hogy ő nem kiáltozott semmi ilyesmit, igazából sosem használta, mert nem hívő, békés állampolgára az országnak. A férfi ugyanis mintegy 24 éve él Magyarországon, 16-18 éve orvosként gyógyítja a betegeket, és felvette a magyar állampolgárságot is.

Szimpátiatüntetés

Jihadnak magyar felesége volt, akitől néhány éve elvált, de van három közös gyermekük. Ők is magyar állampolgárok, külön élnek már, de megmaradt egy viszonylagos jó kapcsolat, a gyerekeket nem megkötött rend szerint láthatja, tartja is velük a kapcspolatot.

Más, megbízható forrásból a Szabad Pécs ugyanezt az értesülést hallotta, és azt, hogy a szigetváron rehabilitációval is foglalkozó orvos maradása miatt szimpátatüntetés szervezésébe fogtak a várvédő Zrínyi városában.

Fogalma sincs, hogy ki és miért jelezhetett ilyet a rendőrségnek,

de semmilyen alapja nem volt a bejelentésnek, mert ő úgy hiszi, hogy valószínűleg egy bejelentés után szállhattak ki a lakásához a rendőrök. Azt viszont már észrevette, hogy az egyéb kapcsolataiban, vagyis nem a munkahelyén vagy a barátai, családja körében egy kicsit megváltozott a hangulat körülötte, és nem jó irányba – sőt, nem tartja azt sem kizártnak, hogy egy ideje valaki, vagy valakik már követik. Ezt eddig nem jelentette senkinek, mert nem érte fizikai inzultus, sem verbális, ezért nem volt benne biztos, hogy jól érezte a helyzetet, most azonban egy kicsit elbizonytalanodott újra a korábbi érzésével-megérzésével kapcsolatban is.

A portál megkereste az intézkedéssel kapcsolatban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, ha válaszolnak frissítjük a cikket. Jihad Jubran állítása szerint feljelentést tett a rendőrök ellen a történtek miatt.

A szigetvári kórház vezetése szűkszavúan azt nyilatkozta a portálnak , hogy dr. Jubran munkájára orvosként továbbra is számítanak, azzal meg voltak elégedve, a hírt viszont nem kívánták kommentálni, mivel nem ismerik az ügy körülményeit.

(forrás: szabadpecs.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük