Felkai államtitkár, a szociálisan érzékeny közszolga: a teher mindenkié, húzódjanak összébb a hajléktalanellátók is

Amikor Novák Katalin, az elesettek problémáira oly érzékenynek mondott -Ő ezt állítja magáról- regnáló köztársasági elnök “one zsinor” aláírta az elé rakott szociális törvény módosítását, kevesebb szó esett a másik e témában született rendeletről.

Ennek értelmében…

„a szociális ellátórendszer veszélyhelyzeti működéséről” szóló rendelet szerint a háborús veszélyhelyzetben „a szociális alapszolgáltatás, a szakosított ellátás, a család- és gyermekjóléti szolgáltatás, a gyermekek átmeneti otthona, a családok átmeneti otthona, valamint a gyermekek esélynövelő szolgáltatásainak fenntartója” eltérhet a jogszabályokban előírt személyi és tárgyi feltételektől.

Magyarra fordítva, amíg Orbán és csapata veszélyzetet kiáltanak, addig kevesebb pénzt tolnak a leginkább rászorulók ellátásába.

Van, aminek-akinek ekkor sem “ér a neve”

Itt van példának okáért:

No és a tanárok ügye sem maradhatott ki:

Vissza az alaphírhez…

Jámbor András arra volt kíváncsi a Törvényalkotási Bizottság ülésén, hogy

miért gondolja a Belügyminisztérium, hogy mondjuk egy hajléktalanellátó intézményben öt szakember helyett elég csak egy egy éjszakára?

A Belügyminisztérium részéről Felkai László közigazgatási államtitkár válaszolt:

ez vészhelyzetre vonatkozó rendelet, tehát a kormány sem szeretné állandósítani (…) a rendelet az ellátó intézmények létszámkorlátját is feloldja, hisz „nem tudnak hirtelen új épületeket felhúzni” (…) „Mindenkinek kell valami terhet vállalni. A magánháztartásoknak is. A hajléktalanellátók miért ne vállalhatnák azt a terhet, hogy összébb húzódnak és kevesebb négyzetméter jut. Egyszerűen erről van szó”

Szintén veszélyhelyzet alatt történt….

…és itt van ez az életbevágóan fontos cucc is….

…vagy ez: