Kerítésen innen

Félmillió forintot követel az Index lapigazgatója egy fotó miatt

lapigazgató

Varga Endre, az Index.hu Zrt. lapigazgatója és a Totalcar nemrég kinevezett ügyvezetője, akit nemrég a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete elnökének is megválasztottak, félmillió forint sérelemdíjat követel a Media1.hu-tól, amiért az MTE élére történő megválasztásakor leközölték az új elnökről készült portréfotót.

Varga Endre, akit mielőtt februárban kineveztek az Index élére lapigazgatónak, a Matolcsy György nevével fémjelzett MNB-nél dolgozott osztályvezetőként

A lapigazgató a napokban váratlanul fizetési meghagyási eljárást indított a Media1 ellen. A Makay Ügyvédi Iroda közbenjárásával Varga Endre 500.000 Ft főkövetelést (sérelemdíjat) és további 53.000 Ft eljárási költséget követel a Media1-től, amiért indoklása szerint úgymond megsértették a képmáshoz fűződő személyiségi jogát, amikor 2022. június 21-én, „Új ügyvezető a Totalcar, új elnök a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete élén” című hírben Vargáról fényképet közölt.

A hír, ahogy címéből is kiderül, arról szólt, hogy Varga lett az indexes lapigazgatói posztja mellett a Totalcar új ügyvezetője, és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) elnöke.

Közszereplő, aki a tartalomszolgáltatókat képviseli, de mégsem tűri, hogy fotót közöljenek róla

Varga Endre több szempontból is közszereplőnek minősül, és ezáltal köteles lenne eltűrni, hogy róla akár az engedélye nélkül is fotót közöljön a sajtó, ráadásul a fotót maga tette nyilvánossá.

Forrás: Media1 – A kiemelt kép csupán egy fantomkép.

Friss híreink

About Author

Szólj hozzá!