“Márpedig én nem szeretnék, és nem is tudnék a jövőben egy nettó NER-projektben résztvenni” – Felmondott a Neokohn főszerkesztője

Seres László, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) érdekkörébe tartozó Neokohn.hu főszerkesztője a Facebook-oldalán (nem nyilvános posztban) közölte, hogy felmondott, és a felmondása a NER nyomásával kapcsolatos – írta meg a Szombat.

A 2019 elején indult lap főszerkesztője azt írta, a döntése jó pár hete érlelődik, a végső lökést az adta, hogy a cég tulajdonosai megvétózták egy HR-döntését, a helyettese leváltását és egy másik kollégája kinevezését a főszerkesztő-helyettesi pozícióra.

„A tulajdonosok vétója két szempont miatt is problémás.

Egyrészt

főszerkesztői szuverenitásomat és szakmai tudásomat veszik ezzel semmibe.

Jobban szeretem én eldönteni, kikkel dolgozom együtt, mint nem. Pláne, ha az illető inkább történész, mint újságíró, és az elmúlt hónapokban alapvető újságírói, médiaetikai szabályokkal, értékekkel kapcsolatban kell vitáznom vele.

Másrészt

ily módon az is kiderült számomra, hogy ha egy, a NER iránt elkötelezett beosztottam pozíciója be van betonozva, akkor sem őfelette, sem saját magam felett nem én rendelkezem. Márpedig én nem szeretnék, és nem is tudnék a jövőben egy nettó NER-projektben résztvenni. Olyanban sem, ahol – mint az elmúlt hetekben tapasztalom – tulajdonosi elvárás a másik, neológ zsidó hitközség folyamatos támadása.”

Seres köszönetet mondott Köves Slomónak és Bodnár Dánielnek az együttműködésért,

de azt is írta, „pár olyan cikket is átengedett közlésre, amit nem kellett volna”, és elérkezett a kompromisszum-készsége határához.

„Anyukám mindig azt tanította nekem, a legfontosabb az életben, hogy minden nap tudjunk tükörbe nézni. Én a továbbiakban is ehhez fogom tartani magam”

– zárja Seres a posztját. (Szombat)

Titanic

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: ““Márpedig én nem szeretnék, és nem is tudnék a jövőben egy nettó NER-projektben résztvenni” – Felmondott a Neokohn főszerkesztője

  • Avatar
    2020.11.24 - 22:12
    Közvetlen hivatkozás

    VÖLKISCHER BE0BACHTER TÖKÉLETES T0LLN0KA LETT V0LNA, CSAK 0DA AKK0R P0NT 0LYAN FAJGYŰLÖLŐ TETVEK NEM VETTÉK V0LNA FEL, MINT AMILYEN BEBARNULT RASSZISTA VILLÁMNÁCI LETT ANNYIRA ÉDI SZT0RI LÓNAK A FASZÁT SE ÉRDEKLI , DE ATEISTAKÉNT IS, MEGB0CSÁTANI ISTEN D0LGA—EMBER VAGY0K TEHÁT S0HA NEM B0CSÁJT0K MEG—-

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük