Kertész Anna lelkiismereti és szakmai okokkal indokolta távozását a Vasárnapi Hírek főszerkesztői  székéből.

[mnky_ads id=”3427″]

Gyűlöletkeltő propaganda

Facebook-profilján a következőket írta:

„Tegnap vittem utoljára kávét a kollégáimnak a Vasárnapi Hírek szerkesztőségében. A múlt héten felálltam a főszerkesztői székből, mert már nem tudok felelősséget vállalni a lap minden oldaláért. Aljas, uszító propagandahirdetést jelentetett meg a kormány a szeretve és érzékenyen készített ünnepi lapszámunkban, amelynek cikkei – ahogy minden héten – az elfogadás és a szolidaritás jegyében születtek.

„Társadalmi célú hirdetéseivel” a kormány pont ezeket az értékeket kívánja eltüntetni a magyar társadalomból. Van abban némi irónia, hogy a lapban megjelenő Publicus-kutatás igazolja a gyűlöletkeltő propaganda eredményességét: az ugyebár nyilvánvaló, hogy az ország lakói egy darab menekültet nem láthattak az elmúlt két évben, az idei év legnagyobb problémájának mégis a hazai migránshelyzetet látják.

A kivándorlás miatt a megkérdezettek csupán 1 százaléka aggódik, miközben nincs orvos, aki öt óra alatt ránézzen egy súlyos betegre a sürgősségin, melynek következményeként az illető meghal.

Sajnálom, hogy távozom a szerkesztőségből és a kiadótól, ahol az elmúlt 10 évemet töltöttem. Szuper emberek maradnak itt, akiknek küzdelméhez, hogy ellensúlyozzák a propagandahirdetések kártékony befolyását, sok erőt kívánok. Nekem nem volt elég belőle.”

 

 

​[mnky_ads id=”3811″]

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Belenézek a Népszava oldalába, és azonnal feljön valami kormányzati hirdetésmocsok.

    Tudom, az ellenzéki lapoknak meg kell élni valamiből, és úgy gondolják, hogy az olvasóik mentesek maradnak az uszítástól.

    Hát nem. Minden kutatás azt mutatja, hogy bizony az ellenzéki szavazók is megfertőződtek. Nem utolsósorban amiatt, hogy lapjaikban is kikerülhetetlenül találkoznak a Habony Művek termékeivel.

    És most a Vasárnapi Hírek is. Sajnálom.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét