Városi kurír
A napi fontos.

Felül kell vizsgálni a származás alapján kirekesztő Magyar Cserkészszövetség állami és EU-s támogatásait!

0 81
Sajtóhírek szerint hiába fizetett be több hátrányos helyzetű roma fiatalt a Dr. Ámbédkar Iskola a Magyar Cserkésszszövetség táboraiba, nem engedték őket táborozni, mert „sem származásuk, sem hitük alapján nem illenek a magyar keresztény cserkészek közé”.

Gyerekeket büntet, származásuk alapján

A Demokratikus Koalíció szerint a kormánynak felül kell vizsgálnia a származás alapján kirekesztő Magyar Cserkészszövetség állami és EU-s támogatásait! Miért támogatnának a magyar és európai adófizetők egy olyan szervezetet, amely táborozni akaró gyerekeket büntet a származásuk alapján?

Egy gyerek nem tehet arról, hogy hova születik,

nem tehet arról, hogy kik a szülei, nem tehet arról, hogy milyen bőrszínnel jött a világra. Egy gyerek csak táborozni akar, barátokat szerezni, tartozni egy közösséghez – mint minden normális ember. A DK szerint a kormánynak felül kell vizsgálnia a Magyar Cserkészszövetség támogatásait, mielőtt az Európai Unió fogja vizsgálni, hogy támogatható-e európai pénzből egy gyerekeket a származásuk alapján kirekesztő szervezet.

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ