Ön felvenne “szörnyróka” bundát?

Annak ellenére, hogy rendszeresen rendeznek a világ minden részén az állatjogi aktivisták Szőrme Mentes Péntek demonstrációt, ahol a szőrmeipar ellen és annak áldozatai mellett demonstráltak és rengeteg híresség tűzte zászlajára a valódi szörme elleni harcot, sokan nem követik a példát. Így eshet meg, hogy amire van igény, arra akad kiszolgáló is.

A “szörnyróka”

Állatvédőrség az emberi gonoszsággal szemben

Hosszadalmas átfogó vizsgálat derített fényt arra a nyugat-finnországi prémfarmra, ahol brutális körülmények között tartják az állatokat. Az ezüst ill. sarkirókák a felismerhetetlenségig elhízottak, jártányi erejük sincs. Egyetlen dolguk, minél nagyobb méretű szőrmét növeszteni.

fotó: Daily Mail

Az Oikeutta Eläimille (Igazságot az állatoknak) elnevezésű állatvédelmi szervezet hathatós közreműködése nyomán találtak rá a hatóságok az “állattalan” állattartókra.

Az itt senyvedő rókák súlya elérte a 20 kg, míg a természetben található példányok átlagosan 6 kg-ot nyomnak. A csoport képviselője elmondta, hogy

Finnországban illegális így tartani a prémállatokat. Nincs elég mozgásterük, pedig a rókák a természetben hatalmas területeket járnak be.

Láthatóan tesznek a törvényre és minden morálra azok, akiket csak a haszon érdekel.Felvevőpiac pedig van, sőt, egyre nő. A finneknél már csak Kínában van nagyobb számú rókafarm. Az elmúlt 5 évben nagyjából 2.5 millió szőrme terméket importáltak Angliába Finnországból.

A maffia és a lósport

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük