Sorra hirdetik meg a felvételi zárlatot a fővárosi kórházak - lopakodó negyedik hullám - Városi Kurír

Sorting by

×

Sorra hirdetik meg a felvételi zárlatot a fővárosi kórházak – lopakodó negyedik hullám

Ahogy korábban is írtuk felvételi zárlatot hirdetettek a Szent János Kórház sebészeti osztályán, mert több betegnek és szakembernek is pozitív lett a koronavírus tesztje. Hétfőn a Szent Margit Kórház belgyógyászati osztályán is zárlatot hirdettek hasonló okok miatt. A kórházi osztályon 27 ember kapta el a fertőzést.

Hirdetés

Mi jöhet még

A Szent Margit Kórház összevont Krónikus Belgyógyászati és Ápolási osztályán, amint fény derült a koronavírus érintettségre azonnali hatállyal felvételi zárlatot hirdettek, írja az Origora hivatkozva a 168 óra. Az érintetteket egyébként azonnali hatállyal olyan intézményekbe szállította az Országos Mentőszolgálat, ahol kifejezetten koronavírusos betegeket ellátó osztály is van.

A Szent Margit Kórház által kiadott közlemény szerint a koronavírus fertőzésben érintett osztály kórtermeit kiürítették. Illetve az ellátás megszűnése után a belgyógyászaton zárfertőtlenítést is végeztek.

Emlékeztető….

Június eleje óta, akinek nincs védettségi igazolványa, csak két napon belül készült negatív PCR-teszt birtokában mehet halasztható műtétre vagy rehabilitációra. Más, a vírus szempontjából kockázatosnak ítélt beavatkozások (endoszkópos/bronchoszkópos, légzésfunkciós, fül-orr-gégészeti vizsgálatok) előtt antigén gyorstesztet végeznek, ez ingyenes. Csakhogy – szakértőnk szerint – a védettségi igazolvány továbbra sem véd a vírus fertőzés ellen, ezért valamennyi kórházba kerülőnek biztosítani kellene a térítésmentes PCR-tesztet.

Alig két héttel a nyár kormányzati csúcsünnepe után máris látszik az “eredmény”, a számok alaposan megugrottak. Ne feledjük mielőtt legyintenénk a szám láttán, hogy ugyan már, hogy ezek mellet senki sem tudja, mennyi lehet a lappangó fertőzött, aki esetleg maga sem tudja, hogy az, hiszen nálunk elenyésző számú a tesztelés, a kontakt-kutatásról meg ne is beszéljünk-írtuk meg  a délelőtt folyamán.

Arra, hogy mennyire nagy a baj, mi sem komolyabb bizonyíték, mint a kormány félhivatalos szócsövének szerepét magára rántó Merkely professzor mondandójának mindig aktuális változása, ami mára egyre drámaibbra vált:

“Elképzelhető, hogy szükség lesz további korlátozásokra a negyedik hullám miatt, de ezek elsősorban az oltatlanokra vonatkozhatnak majd. Az oltatlanok természetesen jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve. Huszonötször valószínűbb, hogy bekerül egy oltatlan egy kórházba, huszonötször nagyobb a valószínűsége, hogy meghal koronavírus-fertőzésben.”

-idézi a professzornak a Kossuth rádióban elhangzott szövegét a  Világgazdaság.

zárlat

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.