Ferenc pápa legutóbbi vatikáni audienciáján azt mondta, hogy a meleg gyerekeket szüleiknek nem elítélnie, hanem támogatnia kell – Várjuk Erdő Peter reakcióját

Ferenc pápa hivatalának elfoglalása óta bizonyítja, hogy méltán tarthatna igényt a legtoleránsabb pápa címére. Az utóbbi években különösen sokat foglalkozik a menekültek- és a melegek jogaival, felvállalva kimondatlanul is ezen csoportok szószólójának szerepkörét. A magyar klérus viszont…

Intés a szülőknek

Ferenc pápa mai vatikáni audienciáján azt mondta, hogy a meleg gyerekeket szüleiknek nem elítélnie, hanem támogatnia kell. A téma annak kapcsán került szóba, hogy az audiencián beszélt azokról a nehézségekről, amelyekkel a szülők szembesülhetnek gyermekük nevelése során. E problémák közé sorolta, amikor a szülők más szexuális orientációval találkoznak gyermeküknél. Fontos tudniuk, hogyan kezeljék ezt, hogyan támogassák gyermekeiket, anélkül, hogy elítéljék őket.

A római katolikus egyházfő korábban azt mondta, hogy a melegeknek joguk van ahhoz, hogy családjuk gyermekként és testvérként elfogadja őket.

Azt is hangsúlyozta, hogy bár az egyház nem fogadhatja el az azonos neműek házasságát, de támogathatja az élettársi kapcsolatra vonatkozó törvényeket, amelyek célja, hogy a meleg partnerek közös jogokat kapjanak a nyugdíj, az egészségügyi ellátás és az öröklés terén.

Az 1,3 milliárd tagot számláló egyház konzervatívjai szerint a pápa – aki elismerő leveleket küldött a meleg katolikusokat segítő papoknak és apácáknak – vegyes jeleket ad a homoszexualitással kapcsolatban, és ezzel összezavarja a hívek egy részét.

Az Egyház azt tanítja, hogy a melegekkel tisztelettel kell bánni, és hogy bár két, azonos nemű ember közötti szexuális aktus bűn, a hajlam maga nem az.

(Forrás: Humen Online)

Kapcsolódó

 

Ferenc pápa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük