Sorting by

×

Ferkó Dániel “riporternek nevezett”, akit Ön fizet: „Kedves Katalin! Milyen érzés Gyurcsány Ferenc hátsó feléből kilógni?”

Az rendben van, hogy magánemberként valakit kiráz a hideg, ha hitével ellenkező politikai elvet valló emberrel hozza össze a sors, de ha az említett magánembert egy televíziónál alkalmazzák riporteri minőségben, annak kutya kötelessége az öltözőben hagyni utálatát és -ha tudja- szakmai érvkészlettel, megokolt tényekkel “sújtson le áldozatára”. Érdemes megjegyezni Ferkó Dániel nevét, mint olyanét, aki teljesen alkalmatlan e poszt betöltésére. Még akkor is az, ha “munkahelyi elvárás” a bunkóság…

Az alj alja….

„Kedves Katalin! Milyen érzés Gyurcsány Ferenc hátsó feléből kilógni a főnökének és önnek is?”

– tette fel a kérdést a Pesti Riporter címet viselő műsorban a Pesti TV-n.

Tisztázzuk – az interjú szó jelentése:

Az interjú két vagy több ember beszélgetését jelenti, melynek célja, hogy az interjú készítői az interjú alanyától információkat nyerjenek egy meghatározott témakörben. Az interjú széleskörűen elterjedt technika, amelyet gyakran alkalmaznak például a tudományos kutatásban. Az interjúk készítésénél két alapvető szempont áll szemben egymással: az interjú során nyert információk árnyaltsága és feldolgozhatósága. Eszerint az interjú a következő két alaptípus, illetve ezek valamiféle átmenete lehet:

 • Strukturálatlan interjú: az interjú alanya kötetlenül kifejtheti nézeteit az adott témakörben. Lehetővé teszi, hogy az interjúalany árnyaltan és információkban gazdagon kifejezze nézeteit, ám megnehezíti az egyes interjúk összehasonlíthatóságát.
 • Strukturált interjú: az interjú alanya előre meghatározott kérdésekre, meghatározott keretek között válaszolhat. Lehetővé teszi az egyes interjúk összehasonlítását, ám szűkíti az interjúalany önkifejezési lehetőségeit és így az információgazdagságot.

Riport szó jelentése

A riport érdekes eseményről szóló, emberközpontú műfaj, mely a helyszínen, vagy helyszíni tapasztalatok alapján, az illetékes(ek) megszólaltatásával készülő, hírlapi, rádiós vagy televíziós tudósítás. Oknyomozó, valóságmagyarázó, a történet a meghatározó benne. Átmeneti műfaj, a tény- és a vélemény újságírás között. A riporter felderít, értékel, illetve általánosít. Az esemény mellett a helyszín és a szereplők is fontosak. Szabadabb mint a tájékoztató műfajok. Lehet benne dialógus illetve leírás is. Nem elemez, hanem szubjektíven állást foglal, megjelenhet benne az újságíró. A szerző akár szépirodalmi eszközökkel is ábrázolhatja a személyiségeket.

Nézze, hátha felfedez valamit a fentiekből Ferkó esetében! Mindez 2021 Magyarországán esett meg, Európa közepén, az Unió (egyelőre) tagországában egy országosan elérhető, nem tudni ki által pénzelt, tévének mondott valamiben:

Íme a teljes beszélgetés:

Ez is Pesti TV

Forrás

Kapcsolódó

Ferkó Dániel "riporternek nevezett", akit Ön fizet: „Kedves Katalin! Milyen érzés Gyurcsány Ferenc hátsó feléből kilógni?”

 

átver

4 hozzászólás

 • 2021.11.02 - 07:13
  Közvetlen hivatkozás

  Percember/ember?/
  laikus pszichológiai profil – vélemény: gyerekkorában valószínűleg elnyomta a mamája, és most így kompenzál. Titkon nőgyűlölő lehet, erős kisebbségi érzéssel. Csak egy férfiasságában bizonytalan valaki beszélhet így egy nővel, egy, a szakmához f…ot sem értő alak csinálhat ilyen “interjút”. 0 szakmaiság, 0 intelligencia, a fickó egy nagy 00.
  Ezért is kell a váltás. Egy normális csatornán fegyelmivel rég kirúgták volna. Egy normális országban, de ez nem az.
  Mellesleg: Katalinnak és az ellenzéknek meg kellene válogatnia, hová megy. Azokat, akik a PT-t nézik, úgysem lehet meggyőzni, megpróbálni sem érdemes, a legértelmesebb érveket is kiforgatják, és csak gyalázkodást kapunk. Az ellenzék már megvan, most a bizonytalanokra kell összpontosítani, és azok nagy része nem is foglalkozik a mindennapi politikával. Össze kell szedni az olyan helyeket, mint Göd, ahol az embereket kicsinálja a kormány politikája /Samsung, Mészáros cég, zaj- és környezetszennyezés, vízgondok/, és megvalósítható ígéretet tenni a helyzet kezelésére, megoldására. Azt hiszem, ma ebben az országban rengeteg ilyen hely van, és egyszerűen megtalálhatók, csak be kell ütni bizonyos cég- vagy tulajdonos neveket a keresőbe.

  Válasz
  • 2021.11.02 - 17:49
   Közvetlen hivatkozás

   Beül valami fideszes alapítványba, és éli világát. A pénzünkből. Én csak azt nem értem, hogy az effélék hogy tudnak a tükörbe nézni.

   Válasz
 • Visszajelzés: Ferkó Dániel, a “riporternek" nevezett Pesti tévés bocsánatot kért bunkóságáért - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.