Farkas Flórián és Kósa Lajos közös ügyvédhez járnak

Dokumentumok bizonyítják, hogy Kósa Lajos miniszter ügyvédje, Fiák István rakta le a Farkas Flórián által vezetett Híd a munka világába nevű botrányprogram jogi alapjait, amelyért több mint 10 millió forintot számlázott az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) felé.

Fiák István ügyvéd

neve az elmúlt napokban Kósa Lajos miniszterrel összefüggésbe hozott „gigantikus öröklési ügy” kapcsán merült fel. Az Alfahír.hu azt írta, hogy a 4,3 milliárd eurós pénzkezelési megbízást adó Szabó Gáborné és Kósa Lajos köre között üzleti kapcsolat van. A portál úgy tudja: a miniszter felesége attól a Fiák Istvántól vásárolt céget, aki a csengeri nő egyik vállalkozásában is érdekelt volt. A Magyar Nemzet már arról is írt, hogy Fiák István volt a nyertese annak a törvényjavaslatnak, amit Kósa Lajos nyújtott be a parlamentnek a nyugdíjas-szövetkezetek létrehozására. A miniszter felesége pedig tőle vett egy céget jóval áron alul.

A RomNet birtokában lévő dokumentumok szerint a volt debreceni polgármester és Fidesz-frakcióvezető ügyvédje nemcsak a jelenlegi miniszterrel és családtagjaival, hanem Kósa Lajos parlamenti képviselőtársával, Farkas Flóriánnal is üzleti kapcsolatban állt. Farkas Flórián még az Országos Roma Önkormányzat elnökeként kötött vállalkozói szerződést Fiák Istvánnal, hogy ügyvédi irodája készítse el az eredetileg 5 milliárd forintos keretösszeggel indult, majd a botrány és rendőrségi nyomozások miatt lezárt Híd a munka világába nevű uniós program jogi háttértanulmányát.

A megállapodás szerint Fiák és Társa Ügyvédi Iroda

a foglalkoztatási szövetkezetek létrehozását megalapozó jogi szakértői háttértanulmányt készítette el 9 millió 969 ezer 500 forintért. Az összeállítás egyébként hazai és szomszédos országok jogszabály ismertetése, valamint a szövetkezettel kapcsolatban egy Alaptörvény-módosítási javaslatot is tartalmaz.

Az ügyvédi iroda készítette el a foglakoztatási szövetkezet alapító okiratot is, valamint a szövetkezet alakuló ülésének adminisztratív támogatását, és az utóbbiért 1 millió 524 ezer forintot számlázott.

A megbízási szerződés teljesítési igazolását Farkas Flórián és dr. Fiák István írta alá a RomNet birtokában lévő, 2013. október 24-i keltezésű dokumentum szerint. A Magyar Ügyvédi Kamara Országos Ügyvédi Nyilvántartása szerint egyetelen Fiák Istvánt és Fiák Ügyvédi Irodát jegyeznek.

Jogi tanácsadásban egyébként bővelkedett Farkas Flórián,

mert a sikertelen programhoz, amely miatt jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanújával több mint három éve nyomoz az adóhatóság, Dr. Pete Judit ügyvédi irodájának több mint 40 millió forintot fizetett ki általános jogi tanácsadásért.

Farkas Flóriánt és botrányprogramját  a kormány tagjai és a kormánypárt képviselői rendre megvédték, kiálltak mellette, a hatóságok pedig a költségvetési csalás gyanújában zajló nyomozás során még tanúként sem hallgatták meg. Farkas Flóriánt a Fidesz az április 8-i választáson országos listájának 17., biztosan befutónak számító helyéről indítja.

(forrás: Romnet)

Legyen vége Farkas Flórián hazug ámokfutásának – Szavahihető, hiteles roma szószólót a parlamentbe!

Farkas Flórián fenyeget és zsarol, akár a főnöke!

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük