Fiala János, a nagy vesztes? - nem nagyon szerződnek vele az önkormányzatok - Városi Kurír

Sorting by

×

Fiala János, a nagy vesztes? – nem nagyon szerződnek vele az önkormányzatok

Nyílt titok, hogy Fiala János reggeli rádióműsorába legegyszerűbben úgy lehetett bekerülni visszatérő riportalanynak, ha megvette az erre ácsingózó a lehetőséget. Nincs ebben semmi kivetnivaló, Fiala hosszú évek munkájával teremtette meg, hogy “neve lett” a szakmában.

Hirdetés

Igen ám, de az önkormányzati választás után….

A Civil Rádión Fiala a saját műsorában, a Keljfel Jancsiban október 31-én az találta mondani, hogy

„Én Karácsony Gergelyre szavaztam, ugyanakkor elveszítettem az összes partneremet, akikkel való együttműködés nem kizárólag anyagi vonzatú volt, amit a hallgatóim mérsékelten értettek meg…. A partnereim közül nem csak a választás okán vesztettem el sokat, hanem az újakkal sem sikerült kontaktust teremtenem különböző okokból.”

Évek óta – és ez nem csak a Fidesz érát jelenti – beszélget kerületi polgármesterekkel budapesti ügyekről.

PR-riport

A felületes hallgató azt hihette, hogy a “jófejség” okán ilyen érdeklődő a műsorkészítő, ám valójában olyan politikusokkal készített interjút, akik havi rendszerességgel fizettek neki. A Ferencvárossal kötött szerződésben így fogalmazták meg az együttműködés kondícióit:

„Felek megállapodnak abban, hogy a megbízott a Kelj Fel Jancsi című, élő lebonyolítású műsorban közreműködik a Megbízó kommunikációs tevékenységében és image építésében.  …kizárólag kompromisszumos, előre egyeztetett témák merülhetnek fel.”

-derült ki a 444.hu írásából.

Új szelek…..

Arról már beszámoltunk, hogy a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat akadozott a fizetéssel, amiért kapott is atyait-anyait, méghozzá élő műsorban.

„Azt kérdezem öntől, hogy megérti-e azt, ha az én türelmem a zuglói önkormányzattal kapcsolatban erőteljesen csökken, annak fizetési fegyelmezetlensége okán? Amelyhez egyébként egy magas beosztású önkormányzati dolgozó azt mondta, amikor erre felhívtam a figyelmét, ami rendszeresen előfordul, de most már több százezer forint nagyságrendű, meghaladja a félmillió forintot, hogy örüljek annak, hogy a fideszes önkormányzatok pontosan fizetnek.”

Ez a valódi közszolgálat?

Fiala Jánosnak az utóbbi időben Pestszentlőrinccel, Újpesttel, Ferencvárossal, Zuglóval és a Városliget Zrt.-vel volt szerződéses viszonya. A heti egy körülbelül 15 perces beszélgetésért, mindegyik fél havonta bruttó 270000 forint körüli közpénzt fizetett az újságíró F.J.P. nevű betéti társaságának. A Civil Rádió korábban közleményben állt ki Fiala János munkássága mellett, szerintük műsora valódi, közszolgálati tartalmú kommunikáció.

Kár!

A Médiatanács nem hosszabbította meg a közösségi adóként működő Civil Rádió médiaszolgáltatási jogosultságát, ami azt jelenti, hogy Fiala János műsorának helyt adó rádió az ellehetetlenülés szélére került, és csupán az interneten lesz elérhető.

A 444 megkereste Fiala Jánost is, aki nem kívánt nyilatkozni.

(A szemlézett cikk a 444-ben olvasható)

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

 • 2019.11.14 - 13:11
  Közvetlen hivatkozás

  Fiala évtizedekkel ezelőtt a Danubius rádió révén lett ismert…meg a hülye stílusa miatt…nos ezt ma sem szeretik jobb helyeken.
  Aki arra büszke, hogy évtizedek óta piszológusa van, az ne csodálkozzon semmin…

  Válasz
 • 2019.11.17 - 07:00
  Közvetlen hivatkozás

  Fialanak undorito stilusa van, nagyon sok, kemenyen dolgozo, igazi teljesitmenyt felmutato kozeleti emberek, ujsagirok, ellen jartatja a szajat, es hat ugy latszik, hogy nem szivbajos.
  Most akkor menjen azokhoz, akiktol fuggott a Civil radio musorainak megszuntetese, ugyis nekik nyalt eddig is. Most legalabb kerhet szivesseget. Bar az ilyen nagyravagyo palikat sehol sem szeretik.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.