Amikor a 20. és a 21. század találkozik – A Fidelitas Budapesten lekaszálta a méhlegelőt

Oké, hogy párttalpasok, oké, hogy fiatalon elhiszik, hogy amit mondanak nekik az “okosok”, az megkérdőjelezhetetlen, oké, hogy a fárasztó gondolkodás, kétkedés és érvelés helyett a tespedt talpnyalást választják, de, hogy mindezt “közösségi munka” címszóval hirdessék, ez tényleg ciki. Fidelitas-agy, ha eldurran….

„Budapest baloldali vezetői a közterület gondozására is alkalmatlanok. A parlagon hagyott területeket elnevezték méhlegelőnek, amiket az emberek felháborodása ellenére nem számolnak fel. Úgy döntöttünk, hogy a magasra nőtt gaz-erdőt közösségileg lekaszáljuk!”

Ezt írta a Fidelitas a poszthoz, ami „közösségi munkájukról” számol be

Csakhogy – ahogy a kommentekben is felhívják rá a figyelmüket -, szó sincs arról, hogy parlagon hagyott területről lett volna szó. A Vadvirágos Budapest program a Fővárosi Önkormányzat és a Főkert szakmai alapú koncepciója. A leírásban a magasra hagyott gyepfelületről ezt írják:

„…a gyepfelületek intenzív, évenként szokásos 5-7 alkalommal történő teljes lekaszálása helyett a parkokban olyan foltokat jelölünk ki, ahol 1-3 kaszálást megtartva a vadvirágoknak van ideje kifejlődni, virágozni, magot érlelni, terjedni. A vadvirágok és a kevésbé bolygatott zöldfelületek élő- és táplálkozó helyet biztosítanak a rovarvilág számára, melyek egyúttal az énekesmadarak számára jelentenek táplálékot. A magasabbra engedett gyepek több harmatot, vizet kötnek meg, ezáltal pozitívan hatnak a talajvízháztartásra, az ilyen felületek kevésbé száradnak ki aszályos időszakban.”

A következő bekezdésben pedig a programleírás is elismeri, hogy a kezdeti időszakban nem szép látványt nyújt ez, az úgynevezett extenzív kezelés.

„Egy igazán szép képet mutató, tarka virágos, diverz élővilágú rét kialakulása lassú, több éves folyamat, ezért a programba bevont területek nem feltétlenül lesznek „látványosak” az idei évben (vagy akár jövőre), hiszen az eddig ott folytatott sorozatos kaszálás hatásait maguk mögött kell hagyják.”

Mindenből elégtelen, leülhetnek!

Ezt az időt sikerült most a Fidelitasos önkénteseknek kitolniuk még egy kis idővel, ráadásul épp a legnagyobb szárazság idején, amikor hajlamos a levágott fű a kiszáradásra.

Forrás

A hozzászólásokból….

“Szerintem az ötletgazda és a projekt felül-, illetve alulmúlhatatlan szellemi atyja Rákay “Kétmillió” Philip volt. Acélos egy csapat ez…”

“Gratulálok fiúk, szép munka! csak így tovább! hogy véletlenül se ingyen dolgozzatok mindnyájatoknak nagyon szívesen küldenék egy 12.-es Biológia tankönyvet amit ha kinyittok az Ökológia fejezetnél nagyon sok hasznos információt nyerhettek.”

“Ha csinálni akartok valami hasznosat húzogassátok ki a parlagfüvet azoknak a birtokain, akiket a kormányhivatal nem felszólítani erre …”

“Javaslataim a következő akciókra: sündisznóvadászat, fecskelövészet, cigarettacsikkek szétszórása a köztereken, használt sütőolaj Dunába engedése, rágógumik felragasztása BKV járatok üléseire. Hajrá Fidelitas! Meg tudjátok csinálni!”

“Nem baj, ha nem értetek hozzá vagy buták vagytok (na jó, az utóbbi egy kicsit az), de legalább ne hirdessétek. Nem mindenre megoldás a lebetonozás, bár tudom, hogy ezt látjátok APUéktól mindenfelé. +1, hogy erre a hatalmas nézettségű pestitévét is sikerült meghívni.”

“Gratula hozzá fiúk, most bebizonyítottatok, hogy pont jó helyen vagytok. A fidesznél követelmény hogy mindenki agyatlan balf*sz legyen. Ha lehet legközelebb betonozzatok is le mindent, ti nagyon hülye parasztok”

Kapcsolódó

 

fidelitas

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük