Fidesz: a baloldal meg akarja fúrni a pedagógusbéremelést

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség szerda délután sajtóközleményben reagált Barkóczi Balázs (DK) nyilatkozatára.

Először akkor nézzük, mi a Demokratikus Koalíció álláspontja

A Demokratikus Koalíció továbbra is azt követeli, hogy vegyék vissza állásukba a “jogtalanul kirúgott” tanárokat, és vonjanak vissza minden tankerületi büntetést.

A párt szóvivője szerdai, online sajtótájékoztatóján beszélt erről, és azt mondta: hogy az oktatás tipikusan egy olyan terület, ahol egy kormánynak hosszú távú stratégia mentén kell gondolkodnia, de ma akkora a baj, hogy azonnali, tűzoltásszerű intézkedésekre van szükség.

Barkóczi Balázs (a kiemelt képen) 45 százalékos pedagógus-béremelésre, valamint a túlórák kifizetésének törvényi garantálására szólította fel a kabinetet.

A képviselő hozzátette, hogy az államnak a fenntartásukra szánt forrásokkal együtt vissza kell adnia az iskolákat azoknak az önkormányzatoknak, amelyek ezt kérik.

A sztrájkot semmilyen veszélyhelyzetre hivatkozva nem lehet betiltani, ezért a tanároknak vissza kell kapniuk a sztrájkjogot – mondta Barkóczi Balázs.

A Fidesz válasza

A baloldal az, aki folyamatosan akadályozza a pedagógusbéremelést, hiszen egyfolytában azért áskálódnak Brüsszelben, hogy Magyarország ne kapja meg a hazánknak járó forrásokat, amelyek többek között a további pedagógusbéremelést is fedeznék. A Fidesz-KDNP szerint is emelni kell a tanárok fizetését, ezen dolgozunk folyamatosan.

Az Országgyűlés már elfogadott számos olyan javaslatot, amik az uniós forrásokhoz történő mihamarabbi hozzájutást segítik elő, de ezek közül a baloldal egyiket sem támogatta.

Ha Gyurcsányékon múlna, a pedagógusoknak eddig se és ezután sem lenne béremelés.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ezúttal megbicsaklott a fideszes kommunikáció és a baloldal elől lemaradt a dollár. Talán a pártközpontban is érzékelték, hogy 444 forintos dollárnál már kontraproduktív a “dollárbaloldal” emlegetése

VK – KOMMENTÁR

Forrás: DK / Fidesz

Friss híreink