Főpróba, rögtön élesben - július 1-től Fidesz-közeli cég dobja be a Népszavát és a Blikket a postaládákba - Városi Kurír

Sorting by

×

Főpróba, rögtön élesben – július 1-től Fidesz-közeli cég dobja be a Népszavát és a Blikket a postaládákba

Sok választása nem volt -mondjuk egy sem- a Népszava és a Blikk kiadójának, ha azt akarta, hogy az előfizetők továbbra is megkapják lapjaikat miután a Posta úgy döntött, hogy nem foglalkozik tovább az újságkézbesítéssel.

Hirdetés

A Media1 hivatalosan is megerősített értesülése szerint miután az állami Magyar Posta megszünteti hírlapkézbesítési üzletágát, a Népszava és a Blikk kiadói csak úgy tudták megoldani lapjaik házhoz szállítását, hogy végül szerződést kötöttek a kormánypárti médiaholdinghoz, a Magyar Nemzetet és az Origót is tulajdonló KESMA-hoz tartozó Medialoggal a terjesztésről írta a media1.hu.

Július elsejétől, azaz e hét csütörtökétől a Medialog,

a kormánypárti médiaholdinghoz, azaz a KESMA-hoz (Közép-európai Sajtó- és Média Alapítvány) tartozó Mediaworks terjesztőcége viszi házhoz Magyarországon az összes napilapot, így a Magyar Nemzet, a Nemzeti Sport, a megyei lapok mellett olyan lapokat is mint a Ringier Axel Springer Magyarországhoz tartozó Blikk, vagy épp a XXI. Század Média kiadóhoz tartozó Népszava – értesült a Media1.hu.

Mindez azért érdekes, hiszen így

ezentúl egy kormánypárti cég terjesztési szolgáltatásának minőségétől és munkatársainak hozzáállásától függ, hogy eljut-e reggelente időre az összes újság, köztük az utolsóként talpon maradt kormánykritikus országos napilap, a Népszava, illetve az utolsó, nem kormánypárti bulvárnapilap, a Blikk az olvasók otthonába.

Ez jelentős kitettséget jelent a kiadóvállalatoknak

A lapkiadók azért voltak kénytelenek új terjesztőpartnert keresni maguknak, mert a napilapokat eddig házhoz szállító állami vállalat, a Magyar Posta úgy döntött néhány hónapja, hogy megszünteti a napilapüzletágát.

Verseny, az nem volt

A Népszava és a Blikk számára nem sok egyéb alternatíva volt, minthogy a Mediaworks terjesztőjével, a Medialoggal megegyezik, ugyanis ha ez a szerződés nem jött volna létre, akkor nem lett volna senki, aki képes lett volna az újságokat elvinni az olvasókhoz az ország valamennyi pontjára a reggeli órákra,

Magyarországon ugyanis nem akadt más logisztikai cég, mely rendelkezik a szükséges infrastruktúrával ehhez.

A kiadók hosszadalmas tárgyalás után csaptak tenyérbe a NER terjesztőcégével

A Media1 úgy tudja, hosszú és nehéz tárgyalás előzte meg a kiadóvállalatok és a KESMA-leánycége, a Medialog közötti terjesztési szerződés létrejöttét. A Medialogot tulajdonló

Mediaworks portfóliójába olyan jobboldali médiumok tartoznak mint a Magyar Nemzet, a HírTV, az Origo, a 888, az összes megyei napilap vagy épp a HírTV és a Retro Rádió, de a Mediaworksnek van több nyomdája is.

Utóbbi téren egyébként eddig is volt már együttműködés a NER-cég és a Népszava között, hiszen a Mediaworks nyomdája állította elő a Népszavát.

További részletekért kattintson a Média1 oldalára.

 

népszava

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.