2019.04.25. Névnap: Márk

A Fidesz fizethetett a miskolci kamujelölteknek 0 122

önkormányzati választás Miskolcon

Mind több jel utal arra, hogy a miskolci önkormányzati választáson induló kamujelöltek nem pusztán politikai meggyőződésből vállalták a megmérettetést: fideszes nevek repkednek, s hitelek fizetődnek vissza hirtelen.

Rejtőzködnek, kerülik a nyilvánosságot, nem találkoznak reménybeli választóikkal, nem tartanak utcafórumot, a telefont nem veszik fel, s épp a kampányfinisben utaznak el nyaralni. Íme az ideális miskolci kamujelöltek, akik vélhetően nem önszántukból szálltak ringbe a borsodi megyeszékhely 12. választókerületének önkormányzati képviselői posztjáért, hanem azért, hogy a választókat megzavarva az összes jelentős ellenzéki párt által támogatott független jelölttől, a humoristaként Rokker Zsolttiként ismert Erdei Sándortól elvigyék a voksok egy részét most vasárnap.

Egyikük, a 18 éves ongai Molnár Zsolt, aki a tavaszi parlamenti választások előtt fideszes aktivistaként több kormánypárti jelölt kampányába is besegített, a Hír TV hangfelvételén lényegében beismerte, hogy nem önszántából indult, a Fidesz magasabb köreiből jött az „ihlet”, hogy keresztnevük azonossága miatt kapóra jön, ha ringbe száll. Molnár arról beszélt, hogy ez az ötlet nem is a miskolci fideszeseké, „félig-meddig” Kubatov Gábor pártigazgató volt a „kitalálója”. Egy kérdésre válaszolva elismerte:

tisztességes kampánnyal nem tudna nyerni a Fidesz ebben a körzetben.

Erdei Sándor a Népszavának kedden azt mondta: Molnár Zsolt telefonon beszélt vele és elmondta, hogy nem önszántából indult, igazából már visszalépne, de nem teheti meg, mert a tervezett politikai karrierjét veszélyeztetné vele. Hogy miért kezdeményezte a kapcsolatfelvételt az ellenzéki támogatású jelölttel, arra azt válaszolta: azért, mert furdalta a lelkiismeret. Molnár a felvételen többször is megemlítette Koncz Ferenc, Szerencs volt fideszes polgármesterének nevét – ő most szintén bekerült a parlamentbe –, mint aki Kubatovval egyengette ezt a döntést.

Koncz Ferenc a lapnak azt mondta: az áprilisi választások idején találkozott utoljára Molnár Zsolttal, aki aktivistaként segítette mások mellett az ő kampányát is, de az elmúlt három hónapban nem is beszélt vele.

Hetek óta nem veszi fel a telefont a nyékládházi Erdei Sándor sem, aki szintén ringbe száll most Miskolcon: az ő abszolút névazonossága roppantul kapóra jöhetett a kormánypárti indulónak, ezzel ugyanis végképp össze lehet zavarni a választópolgárokat.

Akadt olyan környékbeli, aki biztos forrásból hallotta: a nyékládházi Erdei Sándor, aki az egyik tiszaújvárosi cégnél dolgozik alkalmazottként, nemrégiben visszafizette lakáshitelét, s új nyílászárókat tetetett a házába.


(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó:

Rokker Zsoltti: 22 éve vagyok humorista, de nem vagyok sem bolond, sem bohóc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =

Legfrissebb cikkeink

aprilis

Április szülöttei függetlenül attól, hogy a Kos, vagy a Bika jegyében jöttek-e a világra, minden nehézségen könnyen keresztülgázolnak, ráadásul szeretik …

Tizenöt éves csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság az Európai Unióban tavaly, és a huszonnyolc tagállam közül tizenhárom már elérte a 2020-ra …

alhir

Akinek nem volt ideje, akit elragadott a munka heve, vagy pihent egy jót, de mégis kíváncsi, hogy mi történt ma, …

lazar

Az ex mindenminiszter múltba révedt és elmesélte, hogy volt főnöke egy éltre ellátta őt jó tanácsokkal. Ez lebegett a szeme …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: A Fidesz fizethetett a miskolci kamujelölteknek!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/fidesz-fizethetett-miskolci-kamujeloltek/