Fidesz-gáncs Márki-Zaynak és a demokráciának: a vesztes utórángásai

Orbán nem arról híres, hogy tudomásul veszi, ha valaki – jelen esetben egy város – nem kér belőle. Visszaélve még meglévő hatalmával azt tervezi, hogy betart Márki-Zaynak és ezzel egy általa szóban mélyen tisztelt város lakóinak, vagyis több tízezer magyarnak.

Végh Ibolya, a faló (nem a mohó, hanem a trójai)

A független polgármester, Márki-Zay Péter által menesztett aljegyzőt – akit Lázár János emberének tartanak – a járási hivatal vezetőjévé nevezték ki. Végh Ibolya így március 23-tól törvényességi kontrollt gyakorolhat egykori főnökén, az ellenőrzésekkel pedig akár el is lehetetlenítheti a munkáját.

Emlékezzünk Lázár János keserbús ígéretére, amit a vesztett választás után rittyentett:

„Minden kezdet nehéz, de mi abban vagyunk érdekeltek, hogy az együttműködés, az együttműködés kultúrája erősödjön, kialakuljon, meggyökerezzen. És én magam is készen állok arra, hogy ha szükség van a segítségemre, akkor részt vegyek a városépítő munkában”

Végh Ibolya március 23-tól a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője lesz

A független polgármester azonban már a mandátumátadón megérezhette, hogy nem lesz egyszerű dolga az aljegyzőjével. Végh Ibolya a díszközgyűlésen jelezte: nem szimpatizál az új polgármesterrel.

Márki-Zay szakmai és etikai hibák miatt menesztette a kizárólag Lázár-hű közszolgát.

 „Végh Ibolya nem csak az előző, sokéves működésével szolgálta meg Lázár János bizalmát. A bizalom nyilván kölcsönös volt, hiszen így lehetett, hogy a családjának több önkormányzati tulajdonú lakást is értékesítettek jelentős kedvezménnyel. Hanem a viszony, úgy látom, hogy tovább tart. Ez a bizalmi kapcsolat vezethetett oda, hogy ilyen magas pozíciót tölt be. Én ettől függetlenül a városházán mindenkinek azt tanácsolom, gondolja meg, mennyiben áll egy olyan ember mellé, akinek a további karrierje részben ismeretlen. […] Lázár János karrierje a vége felé jár”

Érdemes elgondolkodni a jelenleg is országhaknizó Fidesz-potentátok ígéreteivel kapcsolatban, hogy mennyire hihető, amit a voksok reményében tesznek.

(forrás: hírtv)

Márki-Zay beszáll az ellenzék koordinációjába

Kémprogramot találtak Márki-Zay Péter számítógépén

Márki-Zay: Végh Ibolya aljegyző csak most hazudik, vagy eddig is ezt tette?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük