Fidesz: Gyurcsány több ezer orvost és ápolót tett utcára

A Fidesz szerint a “baloldal álhíreivel” ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, eközben pedig minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik.

A nagyobbik kormánypárt keddi közleményében az ellenzéki pártok közös nyilatkozatára reagált, amelyben a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd kiállt az egészségügyi dolgozók mellett és azt követelte a kormánytól, hogy állítsa helyre az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát, vagy legalább halassza el az új szerződések aláírásának határidejét a koronavírus-járvány megszűnése utáni időpontra.

“Gyurcsányék beszélnek az egészségügyi dolgozókról?”

– reagált a Fidesz közleményében, amelyben álságosnak nevezi, amit a “baloldal művel”. A kormánypárt hangsúlyozza:

az a Gyurcsány és az a baloldal beszél az egészségügyi dolgozókról, amely kormányzása alatt sorra zárta be a kórházakat, több ezer orvost és ápolót tett utcára és üldözött el az országból. Akit nem rúgtak ki, azokat megalázóan alacsony bérért dolgoztatták, és még el is vettek tőlük egyhavi bért

– tették hozzá.

A Fidesz szerint a baloldal tudatosan leépítette az állami egészségügyi ellátást, mert be akarta vezetni a fizetős egészségügyet, és üzletelni akart a betegeken

A közleményben rögzítik: a “baloldal álhíreivel” ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, több mint 95 százalékuk aláírta a szerződést. Ezzel párhuzamosan minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik.

Közös ellenzék: Kiállunk az egészségügyi dolgozók, ápolók és orvosok mellett!

A demokratikus ellenzék közleményében leszögezi, hogy az Orbán-kormány ismét az erőt választotta az igazság helyett. Átgondolatlan, az ágazati struktúrát és az egészségügyben dolgozókat hátrányosan érintő, az érintettekkel érdemi egyeztetések nélkül meghozott döntést csak egy reménytelenül alkalmatlan kormányzat képes véghez vinni, ráadásul mindezt egy koronavírus-világjárvány kellős közepén. Követeljük az Orbán-kormánytól, hogy azonnal állítsa helyre az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát, vagy legalábbis mindenképpen halassza el az új szerződések aláírásának határidejét a COVID19-járvány megszűnése utáni időpontra.

Kezdjenek érdemi tárgyalást az egészségügyi dolgozókkal és az érdekvédelmüket ellátó szervezetekkel

Nem kell ahhoz sem egészségügyi közgazdásznak, sem miniszternek, sem tíz éve regnáló miniszterelnöknek lenni, hogy átlássuk a döntés dilettantizmusát: a frontvonalban vért izzadó, életeket mentő egészségügyi dolgozókat akarja most becsapni a kormány. Ám már nemcsak a végletekig kizsákmányolt munkavállalók által lélegeztetőgépen tartott, teljesítőképessége határán agonizáló magyar egészségügyet provokálja a kormány, hanem az egész magyar társadalmat; az éppen egy világjárványt túlélni, átvészelni próbáló magyar emberek, családok biztonságát.

Mindannyian jól tudjuk, hogy az Orbán-kormány által az elmúlt 10 évben magára hagyott egészségügyi ágazatot csak az abban dolgozó magyar munkavállalók, egészségügyi dolgozók áldozatvállalása és hivatástudata mentette meg az összeomlástól.

Ha 2022-ben kormányváltás lesz, az új kormány vissza fogja adni az egészségügyi dolgozók korábbi státuszát.

(DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd)

4 hozzászólás

 • 2021.03.03 - 05:10
  Közvetlen hivatkozás

  Azt tudom, hogy a tamadas a legjobb vedekezes – de ez tulmegy minden hataron! ELLENZEK, DK ( es szemely szerint a megszolitott es okolt Gyurcsany Ferenc) HOL VAGYTOK?????
  Meddig hagyjatok szo nelkul ezeket az 1000 % -ig hazug vadakat? En ezt nem hiszem el – nem hiszem, hogy meg most is a 11 eve hatalom nelkuli Gyurcsanyra mutogatnak vissza, holott az akkori korhazbezarasokat mar sokkal regebben meg kellett volna hozni, de nem hiszem, hogy munka nelkul maradt volna egyetlen orvos vagy apolo ! Hazudik az orban kormany ejjel-nappal – Gyurcsany MIERT NINCS MAR MOST az UNIO EGESZSEGUGYEKERT FELELOS BIZOTTSAGA ELOTT?????? Mire varnak?????

  Válasz
 • 2021.03.03 - 07:47
  Közvetlen hivatkozás

  Mi családilag visszasírjuk a Gyurcsány-korszakot,mert bár az orvosok akkor se keresték szét magukat,mégse mentek világgá,mint orbán alatt.Ebben óriási szerepet játszott az,hogy iszonyatosan dühítő azt látni,hogy orbán szórja a pénzünket,mintha a sajátja lenne,százmilliárdok a külhoniaknak,az itt élő,ide nem kevés ilyen-olyan járulékokat,és talán a világ legmagasabb ÁFA-ját fizető emberek pedig le vannak sz@rva.Hol van még egy olyan ország,ahol a miniszterelnök a saját hobbijára szintén százmilliárdokat szórhat el, a többszörösen túlárazott,és drága fenntartású nagyrészt felesleges stadionokra pl. Aztán végignézni,hogy az orbáni haveri kör pofátlanul gazdagodik köz-és eu-s pénzekből,mindeközben hagyják lerohadni az egészségügyet,lebutították az oktatást,szétverték az MTA-t,most folyik ugyanez az egyetemekkel,lásd.-SZFE,elüldözték a CEU-t,és lehetne még sorolni a rombolásaikat. Nem véletlenül mondta valaki,hogy amihez orbán hozzányúl,az sz@rrá változik. Ehhez társult még a fidesz-banda arroganciája,mérhetetlen gőgje,amivel a pofánkba röhögve loptak el százmilliárdokat.Na többek közt ezért mentek el az országból az orvosok,mert mindenre volt pénz,de pl az eü-ben béremelésre nem. Visszasírjuk Gyurcsány 300 ft-os vizitdíját,mert volt orvos,szakdolgozó,és nem voltak várólisták,mint most,már évek óta. A fidesz itt garázdálkodik a nyakunkon már 11. éve,de a lerabolt,lepusztított,tönkretett országon kívül,amely Európa utolsó előtti országa lett,mást nem tudnak felmutatni. Azaz mégis:- itt a sok drága,kihasználatlan stadion,amiket fenntartani is milliárdokba kerül évente. Szomorú,hogy ilyen birkák vagyunk,hogy ezt ennyi ideig tűrtük.Ettől még a románok is tökösebbek,akik el tudták zavarni a tolvaj,korrupt kormányukat

  Válasz
 • 2021.03.03 - 08:32
  Közvetlen hivatkozás

  Kivetívés, így hívják a F. egyik fő kommunikációs technikáját/taktikáját. azzal vádolnak másokat, amit ők csinálnak, és ha kapnak egy kérdést, ezt alkalmazzák, nem adnak érdemi választ. Meg a hazugságokat. És ha elég sokszor mondanak el valamit, az megragad.
  A ballib kormány alatt adómentessé tették a minimálbért, felemelték a közalkalmazottak fizetését, bevezették a nyugdíjkompenzációt, rendezést, megszüntették a sorkatonai szolgálatot. Irreális ötlet volt, azok után, hogy a hatalom átadása előtt O.ék az akkori költségvetés kb. 80 %-át elköltötték, lekötötték. És még jött a kismama ügy. Medgyesi kifizette a F. által felhergelteket, pedig az az összeg nem járt volna nekik csak azért, mert elfelejtettek? módosítani valami rendeletet vagy törvényt.
  Érdemes megnézni, mekkora gyógyszerár támogatás volt akkor, és most mekkora. És mennyire lecsökkent a támogatott gyógyszerek köre.
  A vizitdíj nem lehetett több évi 18ezernél, a többit vissza lehetett kérni./szakellátás, háziorvos, fogorvos – max.6-6000 ft// 2020-ban apukám egyhavi gyógyszere többe került, mivel többségükön nem volt semmi támogatás. A vizitdíj alatt az egészségbiztosító egyenesbe került, O. alatt óriási adósságok halmozódtak fel, ha jól tudom, mint olyan, meg is szűnt, beolvadt, átszerveződött.
  Ami a legjobban dühít, az emberek, az O.hívők vaksága, elvakultsága, bigottsága. Persze, az igazság szubjektív, mondják. De: csak el kellene olvasni a Magyar Közlöny elmúlt fél évi számaiban, mire mentek az önkormányzatoktól és másoktól elcsaklizott milliárdok a gazdaságvédelmi alapból. Ott megtalálható, meglátható az igazság.
  Még valami: a járvány kezdete óta idős szüleim csak a helyi önkormányzattól kaptak segítséget. Hol az a rengeteg maszk, amit a kormány beszerzett? Miért nem osztják ki az embereknek az FFP2-eseket most, amikor egyre több a fertőzött? Miért nem adnak pénzt az embereknek, látszatintézkedések helyett? Mit ér egy adócsökkentés annak, akinek nincs jövedelme? 50 milliárd ment el családi kocsikra. Miért a jómódúakat támogatják? Miért nem emelték a minimál nyugdíjat – 28ezer Ft, a legalacsonyabb az EU-ban -, a családi pótlékot /11 éve nem változott/? Hová lett a lelkük? Nem félnek attól, hogy a pokolra jutnak? Mert ha van pokol, ez biztos bekövetkezik.

  Válasz
 • 2021.03.03 - 09:25
  Közvetlen hivatkozás

  Alja egy rohadt banda, 11 éve ők nyomoritják a népet, lopnak, csalnak,,az eüt kivéreztették. és még mindig Gyucsány a hibás, ez már elmebetegek gyülekezete, másra tolni mindent, ilyen szemét alja kormány nincs a világon

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük