Sorting by

×

Miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól? – Most sokkal hosszabb és sokkal dübörgőbb a taps!

Bármely MSZMP kongresszus jellemzője: a főnököt ellenjelölt nélkül újraválasztják, tele szájjal szidják a Nyugatot és a felforgató ellenzéket, a kerületi tanácselnök pedig elmondja, hogy még várják a választ a kellemetlen kérdésekre a pártközpontból. Ezzel szemben(?) a Fidesz kongresszus ismérve? Most bocsátkozzunk ismétlésbe?

Most komolyan….

Karácsony Gergely tette fel a kérdést közösségi oldalán:

“Most komolyan, szerintetek miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól, ha a főnököt ellenjelölt nélkül újraválasztják, tele szájjal szidják a Nyugatot és a felforgató ellenzéket, a kerületi tanácselnök pedig elmondja, hogy még várják a választ a kellemetlen kérdésekre a pártközpontból?”

A kommentekből….

“Még szerencse, hogy a Fideszben mindig van egy őszinte megszólaló is, most a 16. kerületi polgármester, aki még várja a “központból” a lehetséges kínos kérdésekre adandó válaszokat. A baj csak az, hogy az a lista olyan hosszú lesz, hogy nem fogják tudni bemagolni az összes választ.”

“Mondjuk ott legalább döntöttek olyanokról, hogy építenek lakásokat, számított mire van szüksége az embereknek, és ezzel legitimálták a rendszert. Most pedig azzal, hogy mit lehet még eladni (dolgozókat, termőföldet, stb) egy kis hatalomért cserébe.”

“Kádárt megdícsérte a nyugat a békés egymás mellett élés miatt. Ma akkora úszítás van a határon innen és határon túli magyarság között , amit ez a kormány idézett elő ! Ott előre haladva lett egyre jobb .
Most visszafelé megyünk mindenben , már félig a gödörben .”

“A rendszerváltás kitermelte Kádár János MÉLTATLAN utódját,aki nyomába sem léphet emberségből,tisztességből,becsületből……”

“Sokkal hosszabb és sokkal dübörgőbb most a taps. Brezsnyev ha élne, sárgulna.”

“Egyet nem ertettem. Azt mondta a min.elnok, hogy a kovetkezo 10 evben Magyarorszag sikeres lesz. Volt ra 11 evuk, de csak azt ertek el, hogy az EU 2.legszegenyebb orszaga lettunk! Vagy innen szep nyerni? De, mint a min.elnok munkaadoja en ezt a kov.10 evet nem varom meg, reszemrol aprilisban felmondok neki!”

“Mondjuk , nem gazdagodtak meg ilyen mèrtèkben ,!! A dolgozókat is engedtèk èlni !! A mai politikusok nagy rèsze akkor tanult , ingyen az egyetemeken ! Csak úgy csípőböl !!”

“Mindig egy régi parlamenti jelenet jut eszembe. Arról volt szó emelni kell a rezsi árát, mert Magyarország sokkal drágábban veszi az energiát. Kádár János felállt és fejcsovalva kiment a teremből.”

“Nagyon de nagyon sokban kulonbozik! Mar maga a vezer mottoja is! Kadar Janos vallotta :” ki nincs ellenunk, velunk van”. Orban mottoja az ellentete, kizaro :” aki nincs velunk, az ellenunk”. Pont ma jutott eszembe amugy az alabbi gondolat : a kadari szocializmus fenntarthatatlan volt, mert kulfoldi hitelek segitsegevel biztositotta, hogy alacsonyan tartsak az arakat. Es akarhogyan is, de beke volt, az embereknek volt mit ennie, es valamilyen szinten volt sajat iparunk, mezogazdasagunk plane. Nos, a kulfoldi hitelek most is megvannak ( azt se tudjuk, hogy mennyi!!!) , az allamadossag is stimmel. De! Nincsenek alacsony arak, ipar zero, mezogazdasag halodo, a tetejebe az emberek kozt nem hogy beke, hanem soha nem latott merteku feszultseg es ellentet van, egymas veret innak meg mar a nyugdijasok is. Ide jutottunk. Ennyit a ket manusz osszehasonlitasarol. Elnezest, ha kisse hosszura nyult az eszmefuttatasom, meg veletlen sem allt szandekomban mennybe meneszteni Kadart.”

“Kovács szépen kimondta, hogy várják a központból mit szabad mondani a kérdésekre, magyarán mind irányított robotok, saját tudásuk, gondoltuk nem lehet, ezért ilyen jellemű emberekre van szükség a fideszben. Vissza mentünk 50-60 évet szuper.”

“Akkor tudtuk hogy egypárt rendszer van és nem szidtuk a nyugatot, az ország belső ügyeivel foglalkoztunk, hogy hogyan lehet még jobbá tenni a “legvidámabb barakkban” az életet! Az embereknek nem kellett naponta a politikával foglalkozni, csak élni az életét”

“Nincs semmi különbség, az idei békemenet is az 1957. május 1. napi békemenet mintájára készült.”

Kapcsolódó

 

Miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól? - Most sokkal hosszabb és sokkal dübörgőbb a taps!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.