Sorting by

×

Karaktergyilok egy antiszemita kijelentés nyomán – fidesz-média kontra Baranyi polgármester

Hétfőn a kormánykézben lévő média szinte mindegyikén végigsöpört a hír, ami szerint Baranyi Krisztina antiszemita kijelentést tett egy képviselőtestületi ülésen és ezt bizonyítandó egy hangfelvétel-részletet tettek közzé.

Annyit mindenképpen leszögezünk, hogy elfogadhatatlannak tartunk minden antiszemita megnyilvánulást, így Baranyi Krisztina kijelentését is,  még akkor is ha érzékelhető benne az idézőjel,  minden hasonló kijelentést védhetetlennek tartunk. Az ilyen és ehhez hasonló mondatoknak már a vérvád óta sincs megbocsátható tartományuk, még másokra sütve sem.

A hír

Baranyi Krisztina önmagából kikelve zsidózott – ez a hír járta be hétfőn a kormánypárti sajtót, miután a TV2 közzétett egy rövid hangfelvételt, amelyben Ferencváros ellenzéki polgármestere azt mondja:

Nem adjuk el a telket, nem lesz belőle semennyi bevételünk, viszont a rohadt szemét zsidó befektető, az nem építhet 1200 négyzetméterrel többet. Ugye?

A Tények más konkrétummal egyelőre nem szolgált, csak hogy a viszályt egy üres telek robbantotta ki, ami az önkormányzat tulajdona.

…és ami mögötte van….

Baranyi Krisztina a 24.hu-nak telefonon azt mondta, egy olyan telekről folyt a vita egy testületi ülésen, amit egy jogszabály miatt csak a telekszomszéd vásárolhat meg. A férfi tisztességes árat is kínált a területért, a minimálárnál még többet is ajánlott, de több ferencvárosi képviselőnek is kétségei támadtak az eladással kapcsoltban.

Nem volt semmi indok arra, hogy ezt a területet ne adjuk el annak az egyetlen vevőnek, aki megveheti. Amikor pedig már minden érvem elfogyott, akkor indulatosan valóban ezt mondtam. Arra utaltam provokatívan, hogy talán nem az a baj, hogy egy amerikai zsidó szeretné megvásárolni a területet?

Hozzátette, hogy a kormánypárti médiától eddig senki nem kereste meg a hangfelvételen elhangzottakkal kapcsolatban.

Baranyi a Facebookon is reagált a cikkekre. Mint írja:

Antiszemitizmussal és ingatlanok önkényes eladásával vádol a kormány propagandamédiája. Természetesen hazudnak. Talán a ma nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján önmagában is egyértelmű, de ha nem, akkor a Fidesznek nyilvánosságra kellene hoznia a teljes beszélgetés felvételét: nem zsidózom le a történetben szereplő vállalkozót, hanem éppen, hogy én vontam kérdőre vitapartnereimet esetleges antiszemitizmusuk miatt.

Hozzátette,

„a kormánypropaganda hazudik abban a kérdésben is, hogy a képviselők döntésével szembe menve döntöttem a telek eladásáról. Arról, hogy a telket eladjuk, a képviselő-testület már az év elején döntött. A pályázatot az illetékes önkormányzati bizottság írta ki, a minimális eladási árat is a bizottság határozta meg”.

Baranyi

„a hazugságokat terjesztő sajtótermékekkel szemben” jogi eljárást indít.

Tessék végre tudomásul venni, hogy nem azokat az időket éljük, amikor “meggondolatlan tartalmak” maradnak megtorlatlanul.

Néhány pernyertes, akik karaktergyilkosság-kísérlet ért

figyu

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.