Fidesz-módi az MSZP-ben? – mire véljük ezt, Molnár úr?

Mi oka lehet annak, ha az ellenzék meghatározó tömörülése (MSZP) prominense látszólag(?) direkt tesz olyat, amivel kárt okoz pártjának? Az egyik: az ismerethiány, a másik: ?????

Na de Molnár úr?

Nem az első furának mondható MSZP-s megnyilvánulás vet fel kételyt a rájuk figyelőkben. Mesterházy Attila parlamenti felszólalásban fejtegette, hogy mennyire egyetért Orbán Viktorral és közös bizottságban gondolkodna tovább a regnáló támogatásán.

Hadházy Ákos közösségi oldalán világított rá a hét soros MSZP-fonákságára, aminek főszereplője Molnár Zsolt, a párt budapesti szervezetének elnöke.

“A Fidesz járvány alatt szinte napról napra ér el újabb és újabb mélységeket. De

igazán szíven ütő és teljesen elbizonytalanító – szerencsére ritka – pillanatok azok, amikor az ellenzék teszi nagyjából ugyanazt, amit a Fidesz működésében annyira utálunk.

Mostanában különösen gyalázatos, amikor a járvány leple alatt hoz a kormány felháborítóbbnál felháborítóbb döntéseket – és egy

tegnapi hír alapján ugyanezt tette egy fontos és megbízható szövetséges párt, az MSZP budapesti szervezete.

Molnár Zsolt vezetésével

a budapesti MSZP azt a Gajda Péter jelölte a fővárosi vagyonnyilatkozatokat és összeférhetetlenséget ellenőrző bizottság vezetésébe, akinek vezetése alatt az önkormányzatban nem csak a szocialista Lackner képviselő videója szerint, hanem számos tényadat szerint is minden nagyon hasonlóan zajlik, mint a fideszes önkormányzatoknál.”

A 444.hu írta meg, hogy az önkormányzati kampányban felmerült súlyos vádak ellenére az

MSZP Gajda Péter kispesti polgármestert jelölte a főváros Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság képviselőtagjának és elnökének.

Az erről szóló előterjesztésben az eddigi elnök és tag, Szaniszló Sándor visszahívását kérik, aki év elején az MSZP-ből átült a DK-ba.

A járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel a közgyűlést összehívni nem lehet, Karácsony Gergely főpolgármester egy személyben dönt az előterjesztésekről.

A lap megkereste Főpolgármesteri Hivatalt,

ahonnan azt a választ kapták, hogy bár a főpolgármester gyakorolja a közgyűlés hatáskörét, de az előterjesztésekről egyeztet a frakciókkal. Hozzátették:

a bizottsági kinevezések esetében a tagokat, elnököket a pártok delegálják és jelölik, a korábbi megállapodások szerint ez a bizottsági hely pedig az MSZP-nek jár, ők pedig Szaniszló helyére Gajdát jelölték.

Mit is csinált Gajda?

Márciusban a kispesti Fidesz és a helyi baloldal nagy egyetértésben szavazata le, hogy korrupciós szakértőket hívjanak meg az Antikorrupciós Bizottságba. Februárban derült ki, hogy gyanús körülmények között vásárolhatott meg az önkormányzattól egy nyomott árú telket a kispesti önkormányzat építéshatósági irodájának vezetője Guzmics Zsombor 2017 elején az anyósa nevében. Gajda Péter munkatársa ezzel milliókat kaszálhatott. Guzmics és Gajda neve is sokszor előkerült azon a 2019 őszén ismertté vált videón, amin Lackner Csaba kerületi szocialista képviselő állítólagos kerületi korrupciós ügyekről, lenyúlásokról mesélt.

“Persze Molnár Zsolt cinikus

és vérlázító nyilatkozata szerint Gajda Péterrel szemben semmiféle ténybeli, megalapozott vád nem áll rendelkezésre és a sajtóban megjelent vádakra az önkormányzat eddig minden esetben tételes választ adott”

– folytatódik Hadházy bejegyzése.

“A fenti két állításokból semmi nem igaz, és

elkeserítő egy ellenzéki párt budapesti szervezetétől ugyanazt látni, mint a Fidesztől: a szemtelen, hidegvérű tagadást a legnyilvánvalóbb tények ellenére és annak büszke, arrogáns vállalást hogy náluk is következmények nélkül marad bármilyen lebukás.

Pedig Kósáné, Kovács Magda megmondta már: nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani…

Ilyenkor megy az embernek el a kedve az egésztől.

Így lehet tönkretenni és feleslegessé tenni egy csomó tisztességes MSZP-s és más ellenzéki politikus munkáját.” Fejeződik be a blogbejegyzés.

figyu

Egy hozzászólás itt: “Fidesz-módi az MSZP-ben? – mire véljük ezt, Molnár úr?

  • Avatar
    2020.04.29 - 15:29
    Közvetlen hivatkozás

    Mivel tudjuk hogy bőrfejű volt suhanc korában, tudhatjuk, mihez vonzódik… szerintem aligha a sztálinista fizeSS maffia ügynöke, inkább a Jobbik beépített embere lehet…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük