A Fidesz névtelen szórólappal uszít Hódmezővásárhelyen

Pénteken a Városi Kurír megírta, hogy a hódmezővásárhely polgármester-választási kampánya egyre mocskosabb.  Az országban és a városban regnáló hatalom egyre jobban bekeményít a kihívó Márki-Zay Péterrel szemben.

Forradalom szításával, akasztással való riogatással vádolták

Amikor bejelentette indulását, csak nevettek rajta. Amikor mindennapi fórumain egyre többen lettek, akkor a Fidesz kerített a pályára egy ellen-„ellenjelöltet” is. Amikor már az országos médiában ugyancsak felfigyeltek rá, a Hódmezővásárhelyen kitett plakátjaira egy slejfnit ragasztottak: „A HAZUG”.

Közben árgus szemekkel figyelték ezeket a fórumokat. A Blogstar elnevezésű kormánypárti oldal által megfogalmazott rágalmazásokat szinte azonnal átvette Lázár János is, aki ráadásul közvetlenül nem szereplője a helyi választásnak.

Márki-Zay Péter szavait kiforgatták és forradalom szításával, akasztással való riogatással vádolták. A kitalált vádakra rögtön válaszolt is Lázár János: „Aki biztos magában, vállalni akarja a város vezetését, az nem fenyegetőzik”. Hozzátette, azzal a polgármesterrel, aki a város egyik felét lámpavasra szánja, neki nem sok beszéde van, ilyen szövetséges a kormánynak sem kell.

A bértollnok vádjai

A Hódmezővásárhely utcáin megjelent „kreatív” szórólap lényegében az internet kinyomtatása. Kecskés István (Blogstar) – magát újságírónak képzelő – bértollnok által megfogalmazott vádakat nyomtatták és ezt terjesztik városszerte.

Márki-Zay Péter a facebookon rögtön válaszolt is: „Eljutott hozzám a Fidesz új csodafegyvere: egy aljas hazugságokat tartalmazó szórólap, amivel forrásaink szerint megfordítani remélik a már-már veszni látszó választást. Keresztény értelmiségiként mindig a békés és DEMOKRATIKUS FOLYAMATOK híve voltam. A Facebook-on visszahallgatható fórumaimon erről bárki meggyőződhet, akit a beszédből kiragadott szavak valódi környezete érdekel és nem elégszik meg Lázár János újabb hazugságkampányával.”

Márki-Zay így folytatta: „Különösen FELELŐTLENNEK és roppant VESZÉLYESNEK tartom ugyanakkor a fideszes média részéről az erőszak emlegetését egy olyan helyzetben, amikor a városban komoly felháborodást váltottak ki a kormányhoz és Lázár Jánoshoz köthető korrupciós ügyek. A miniszterelnök vejével letárgyalt LED-es közvilágítási program milliárdos veszteséget jelenthet az adófizetőknek, a városban felszerelt sokszorosan túlárazott kamerák Lázár János rokonságát gazdagították, Lázár János birtokai között mesebeli kastély nőtt ki a földből, miközben a gazdagodásával elszámolni nem tudó földesúr a jobbágysorba taszított közmunkásokat nevezi tolvajoknak.”

SZÉPEN KÉREM Lázár Jánost, hogy mindannyiunk érdekében NE FŰTSE TOVÁBB AZ INDULATOKAT!

Hódmezővásárhely: újabb nemtelen támadás Márki-Zay Péter ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük