Fidesz troll-láb az előválasztás körül, vagy megőrültek az ellenzék pártjai? – Ön szerint?

Azt írta az Index, hogy “egy Demokratikus Koalíciót támogató Facebook-oldal továbbra is azon van, hogy lejárassa az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket. Ezúttal Karácsony Gergelyről posztoltak. Élek a gyanúperrel, -legalábbis bízom benne- hogy a rövidtávú esetleges haszon reményében senkinek nem fordul meg a fejében, hogy beáldozza az ellenzék lehetőségét arra, hogy véget vessen Orbán Viktor és a Fidesz regnálásának.

A hír….

“Mint arról korábban beszámoltunk, egy erősen a Demokratikus Koalíciót támogató Facebook-oldal kemény pénzeket fizet, hogy támadja az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket.”

-írta az Index. Az Europálya most újabb poszttal jelentkezett, melyben azt írják:

Ellenzékiként a félelmünk beigazolódott: Karácsony Gergely nem tudja legyőzni Orbán Viktort. Nem lehet csak Budapestről választást nyerni, ezért olyan miniszterelnök-jelölt kell, aki vidéken is népszerű!

A DK miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát támogató lap korábban olyan hirdetésekre is százezreket költött, amelyekben Jakab Pétert, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét vagy Fekete-Győr Andrást, a Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét kritizálták.

-erősítenek rá mégegyszer, hátha valaki nem értette az emojis plakátok tőmondatos üzenetei után.

Előválasztási etikai kódex

Az ellenzéki pártok (Jobbik, DK, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) elnökei megegyeztek, hogy

a dokumentumban elfogadott elvek mentén kampányolhatnak, valamint vállalták azt is, hogy a jelöltek a jelölttársaikkal szemben nem folytatnak lejáratókampányt, a médiakapcsolataikat a demokratikus összefogás sikerének szolgálatába állítják, illetve azt is, hogy jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul,.

Azt mondták: nem!

Korábban kerestük a DK-t is, kérdésünkre azt közölték, hogy nincs közük az Europálya elnevezésű oldalhoz

-írta a portál.

Baromi veszélyes, ha bemondásra hiszünk….

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, aki a politika világában nem nevezhető nyeretlen kétévesnek, arra meg gondolni sem érdemes, hogy Ő is… közösségi oldalán ezt írta a fentiek hatására:

“Olvasom az Indexen, hogy egy ellenzéki párthoz köthető Face oldal páros lábbal beleszállt Karácsony Gergőbe azt bizonygatva nem képes győzni a Fidesszel szemben. A cikk írója felidézi milyen etikai szabályokban egyeztek meg az ellenzéki pártok néhány hónapja és jelzi, hogy az ilyen lejárató lépések a megállapodással ellentétesek.

Nos, rossz hírem van mert a probléma nem elszigetelt…

Ugyanezt láthattuk Zuglóban ahol a jelenlegi ellenzéki képviselőt levágott lófejjel ajándékozták meg az ellenzéki ellenfelét támogató párt aktivistái másfél hete, majd szervezetten kidobálták szórólapjait illetve pedofilnak bélyegezték mert kezet fogott egy kisgyerekkel…. Agyrém!!!!!

Tisztán látszik, hogy az ellenzéki pártok által aláírt etikai kódexet egy pillanat alatt felülírják a helyi, önző, jelölti érdekek.

Ami természetesen baj, de ennél súlyosabb az, hogy automatikusan felvetődik az emberben a kérdés, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén miként nézne ki a közös kormányzás.

Olyan lenne mint egy vízilabda mérkőzés ahol a víz felett mosolygás megy, a víz alatt meg gyilkolják egymást a résztvevők???

Halkan mondom az előválasztásban dolgozó kampányguruknak, hogy a valódi ellenfél Orbán rendszere és nem egy szövetséges párt jelöltje. De lehet, hogy rosszul tudom…

Jaaaaa és csak megjegyzem, Karácsony Gergő már legyőzte a Fideszt. Zuglóban és a fővárosban is! De nyilván a tények egyes embereket piszkosul nem zavarnak…”

Könnyen elképzelhető, hogy mit szól az átlag ellenzéki érzelmű szavazó, ha azt nyomják az orrukba, hogy nincs aki képviselje Magyarországon a normalitást!

Szóval, csak óvatosan azzal szemben, amit látunk-hallunk-olvasunk! A legjobb gyógyír talán a többoldalról való tájékozódás és a józan ész használata!

Kapcsolódó

 

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Fidesz troll-láb az előválasztás körül, vagy megőrültek az ellenzék pártjai? - Ön szerint?
illusztráció: V.K.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 thoughts on “Fidesz troll-láb az előválasztás körül, vagy megőrültek az ellenzék pártjai? – Ön szerint?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.