Fidesz: túl sok filmet néznek a baloldali politikusok, ezért hívják össze a nemzetbiztonsági ülést – Nem mennek „ülni”!

A Fidesz-pofátlanság határtalan – de jó politika kiakasztani a választókat? Erre a kérdésre maximum a választásig kell várni, de normális embernek látnia kell, hogy meddig mehet el. Habár nincs „kerítéssel körülvéve”, de azért ott van az, fiúk!

Pegasus-ügy: a Fidesz képviselői nem mennek el a nemzetbiztonsági ülésre

A baloldali politikusok túl sok filmet néznek és megalapozatlan hírek alapján, politikai hangulatkeltésből hívták össze a nemzetbiztonsági bizottság ülését

– közölte az ATV Híradójával a Fidesz-frakció sajtóosztálya. Levelükben megerősítették, hogy

a kormánypárti képviselők biztosan nem vesznek részt a testület holnapi ülésén, amelyen a lehallgatási botrány lenne a fő téma.

A Pegasus-ügy miatt hétfő estére tüntetést hirdetett a Momentum, a megmozduláshoz pedig több ellenzéki párt, például a DK és az LMP is csatlakozott

Az LMP még bízik abban, hogy a négy kormánypárti – három fideszes és egy KDNP-s – képviselő is elmegy a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, ahol a tervek szerint az izraeli kémszoftverről kérdeznék a belügyminisztert.

„Nyilvánvalóan olyan kérdéseket tesz föl, amit a nemzetbiztonsági bizottság előtt nagyon szívesen megválaszolok, zárt ülésen” – mondta erről Pintér.

A belügyminiszter még a hét elején újságírói kérdésre válaszolva valóban utalt arra, hogy a kémszoftverrel kapcsolatban csak a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén hajlandó válaszokat adni. A Fidesz-frakció Híradónknak küldött válasza szerint azonban erre aligha lesz lehetősége, hiszen levelükben megerősítették: a kormánypárti képviselők nem mennek el az ülésre, így határozatképtelen lesz a testület.

„A baloldali politikusok túl sok filmet néznek. Megalapozatlan hírek alapján, politikai hangulatkeltésből hívták össze a bizottságot”

– áll a válaszukban, és, mint írták, ezért nem vesznek azon részt. Hozzátették:

„Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket.”

Beismerés

A nemzetbiztonsági bizottság Jobbikos elnöke, Stummer János szerint a képviselők távolmaradásukkal beismerik, hogy a kormánynak köze van a lehallgatásokhoz.

„Nemcsak Halász János, hanem a miniszterek és a miniszterelnök is csak lebegtetett ezzel az üggyel kapcsolatban”

– közölte Stummer.

Az MSZP-s Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság korábbi elnöke kijelentette: ügyrendi korlátozásokkal legfeljebb csak elodázni lehet, hogy kiderüljön az igazság.

„Minden olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, ahol ott lesznek az állami vezetők illetve a szolgálat vezetői, akkor ott fel fogjuk tenni ezeket a kérdéseket. Természetesen itt is számítunk arra, hogy a kormánypárti képviselőkkel ez ügyrendi vitába fog torkollani. Valahol ennek az egész ügynek a feloldása a 22-es országgyűlési választás”

– fogalmazott Molnár.

Kapcsolódó

 

fidesz

One thought on “Fidesz: túl sok filmet néznek a baloldali politikusok, ezért hívják össze a nemzetbiztonsági ülést – Nem mennek „ülni”!

  • Mocskos egy fidesz rohadékok, remélem megkapjátok amit érdemeltek gazemberek, és te aljas cigánybáró. menj vissza muzsikálni a mocskos putridba. oda való vagy szemét tolvaj beteg, nárcista állat ////

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük