Sorting by

×

A Fideszben megszólalt a vészcsengő – 2022-re jön a lex Facebook! Olvassa, amíg lehet….

Néhány hónapja felgyorsultak az események, miután Varga Judit igazságügyi miniszter testközelből megtapasztalta, hogy a Facebook korlátozta “rajongói oldalát” és Kovács Zoltán Twitter oldaláról cirka 200 követő eltűnt, úgy döntött a regnáló, hogy elérkezett a tettek ideje, és hátranyilazós technikával tervezi meglovagolni a közösségi médiát.

Ellenzéki terepen…..

Az ellenzék nem véletlenül tart Orbánék szándékától: a Facebook a magyar nyilvánosság utolsó olyan felülete, ahol velük szemben nincsen túlerőben a Fidesz.

Tavasszal Magyarországon is jöhet a lex Facebook, amellyel a jelek szerint leginkább a Fidesz üzeneteit erősítő álhíreket és uszítást betonoznák be a közösségi oldalra.

Az ellenzék részéről Gyurcsány Ferenc kifejtette:

“Ez arról szól, hogy Ők másszanak bele az agyatokba. Ők mondják meg, hogy Neked mit kell gondolni és ezt a szabályozást nem akarjuk nekik megengedni.”

A Momentum szerint szabályozni kell a Facebookot, de ennek a folyamatnak nem szabad a közelébe engedni a Fideszt. Donáth Anna szerint:

“másra nem várhatunk, mint egy cenzúratörvényre….”

A “like-bajnokság” olvasatában

“nagyjából 4-5 fideszes szokott szerepelni -mindig ugyanazok a nevek: Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Varga Judit, Novák Katalin, Kocsis Máté- a többi ellenzéki….”

Elindult a Facebook-harcosokat képző Megafon Központ:

A Kormányközeli sajtó megágyazott rendesen:

A Telex készített egy magyarázó összeállítást a folyamatról:

vírusvariáns

Tóth Krisztina

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.