Fideszes főfunkci szerint a világ….: “az EU olyan, mint egy közös bográcsozás” és “Belgiumban király az államfő, alattvaló a nép”

Első ránézésre nem egyértelmű, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat kormánypárti elnöke ennyire egyszerűagyú, vagy a választóit, azaz Önt, vagyis minket mindannyiunkat néz le annyira, hogy megelégedve a formállogika alapján működőképesnek tűnő teljesen fals magyarázattal, megpróbálja az Európai Unió ellen hangolni a közpénzből 170.000 példányban megjelenő Nyugat-Hírmondó olvasóit.

Kikérik maguknak, vagy….?

Mondjuk úgy finoman, hogy “érdekes” állításokat fogalmazott meg Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat kormánypárti elnöke az unióról, amikor a Nyugat-Hírmondó című újságban magyarázta el az elmúlt időszak történéseit a helyi választóknak. Az újság így határozza meg profilját:

“A Nyugat-Hírmondó című megyei közéleti kiadványban a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat eseményeiről, rendezvényeiről, a megyei közgyűlés döntéseiről, a Győr-Moson-Sopron megyebeli településeken történtekről olvashat érdekes és hasznos híreket, információkat az Olvasó. A hírújság foglalkozik a legfontosabb EU-s fejlesztésekkel is, emellett természetesen az aktuális, sokakat foglalkoztató hazai események, történések is teret kapnak. És ha a kedves Olvasó ideje engedi, keresztrejtvényt is fejthet.”

A 170 ezer példányban megjelenő kiadvány interjújában az Azonnali szemléje szerint olyanokat mondott Németh Zoltán, mint hogy

  • az EU olyan, mint egy közös bográcsozás. Szerinte miután mindenki maga hozta az alapanyagokat és közösen megfőzték az ételt, lennének, akik utólag meg akarnák határozni, hogy bizonyos résztvevők, például a bajszosok ne kaphassanak az ételből.
  • „Magyarország államformája köztársaság, a népképviselet legfőbb szerve az Országgyűlés, államfője pedig a köztársasági elnök. Nem kell messzire mennünk olyan EU-s tagállamokért, ahol még mindig feudális viszonyok működnek: királyság vagy monarchia (ld. Spanyolország, Dánia, Hollandia, Svédország vagy Belgium.)”(…) „S tudjuk, a királyságban van uralkodó, az állampolgárok pedig tulajdonképpen alattvalók. Gondoljunk csak bele, hogy ezek az elmaradott berendezkedésű országok oktatnak ki bennünket a korszerű demokráciáról.”
  • „Sokat elmond a hazánkat érő bírálatokról egyébként az is, hogy épp abban az országban is a király az államfő, ahol az Európai Unió legfőbb szervei működnek.”
  • „De demokráciákban is találunk komoly eltéréseket. Franciaországban Emmanuel Macron köztársasági elnöknek – aki mellesleg Andorra hercege is – egy személyben normál esetben is sokkal nagyobb hatalma van, mint veszélyhelyzet idején rendkívüli felhatalmazással az egész magyar kormánynak.

További részletekért mindenképpen kattintson! “Van még ott, ahonnan ez jött”

csillagjegy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük