Fideszes lopást sejtet a keleti vakcina-kavarás - Lapzsemle - Városi Kurír

Sorting by

×

Fideszes lopást sejtet a keleti vakcina-kavarás – Lapzsemle

Heti lapzsemle. Lantos Gabriella egészségügyi közgazdász nem érti, minek kellene nekünk egyáltalán a korszerűtlen kínai vakcina? Az orosz Szputnyik V korszerű, de hitelén rengeteget rontott az oroszos titkolózás és mindenkit megelőzni próbáló kapkodás.

Hirdetés

Az orosz vakcina korszerűnek számít

A Klubrádiónak nyilatkozott az orosz vakcina hazai engedélyezésének napján Lantos GAbriella az Új Világ Néppárt egészségügyi szakértője, elnökségi tagja (A felvételen a 9. perctől).
A szakértő egyebek között elmondta, hogy az mRNS oltás a legkorszerűbb, a vektorvakcinák (a brit és az orosz is ilyen) is korszerűnek számít, és a kínai Sinopharm vakcinájához hasonlók a legkevésbé kívánatosak.
Kevés szó esik arról, hogy az orosz Szputnyik V és a brit AstraZeneca vakcinája egyaránt elég jó, nem véletlen, hogy egyszerre kapta meg a hazai engedélyt ez a kettő. A magyar kormánypropaganda arról képtelen volt hiteles tájékoztatást adni, hogy a legkorszerűbb mRNS vakcinákhoz képest (ilyen a Pfizer-BIONTech vakcinája) a várhatóan hozzánk érkező brit és az orosz is elég jó, korszerű megoldáson alapul a fejlesztésük.

Ellentétben azzal a kínaival, a Sinopharm vakcinával,

amelyet most nagy tömegben ránk próbálnak sózni, csakhogy ez egy elavultnak számító, az elölt vírus bevitelén alapuló elvet alkalmazó vakcina. Igaz, hogy más oltások esetében ezt a régi eljárást alkalmazzák, jegyezte meg Lantos Gabriella, csakhogy ez az új koronavírus a korábbiaknál “sunyibb”, bizonyos esetekben súlyos, túlzott gyulladásos reakciókat vált ki, még elölt vírus esetében is autoimmun betegséggé változtathatja bizonyos százalékban a betegség lefolyását, ezért veszélyes a Covid-19 esetében ezt alkalmazni…
A kínaiaknak egyébként van ennél sokkal jobb vakcinájuk is, mRNS elven fejlesztett készítményt is előállítottak, de ezek iránt a magyar kormány nem mutat érdeklődést.
A legúlyosabb kérdés azonban az, hogy:

Miért lenne egyáltalán a magyaroknak szükségük a kínai Sinopharm vakcinára?

Hiszen Magyarországra rövidesen tömegesen megérkeznek a legkorszerűbb vakcinák. Az európai gyógyszerhatóság által engedélyezett, legjobb minőségű vakcinákból több millió adag. A kínai vakcina viszont, amelyet a legeslegszegényebb országok számára fejlesztettek ki, mindössze 4 dollárba kerül, cserébe a kínai politikai befolyás növekedését remélik.
Mivel Magyarországra rengeteg korszerű oltás érkezik, én

emögött azt látom, hogy ez a kínai üzlet inkább egy újabb hatalmas lopás lesz 

— fejtette ki Lantos Gabriella. —  Semmiféle szükség nem lenne rá, de nem tudjuk, ki és mennyit keres majd ezen, mennyiért veszi meg a kínaiaktól a magyar kormány. Amit biztosan tudunk, hogy Szijjártó kezéhez máris háromszázmilliárdos lélegeztetőgép-biznisz tapad…

Miről beszélgetünk egyáltalán?

Nem érthető az álságos meglepődés, hogy miért nincs azonnal a teljes lakosság beoltásához elegendő vakcina. Mindössze négy hete kapta meg az engedélyt az első, és máris több millió embert beoltottak világszerte, és a lakosságarányos európai elosztásról szóló egyezményeknek megfelelően Magyarországon is vagy százötvenezer embert. NAgyon gyors tempó a szokásoshoz képest. Rövidesen tömegesen érkezik a Pfizer vakcinája és februártól valószínűleg a brit AstraZeneca vakcinája is. A magyar kormányzati kommunikáció, amely az európai vakcinaelosztással kapcsolatban a kétségeket táplálja, egyszerűen a politikai haszonszerzésről szól.

Duda Ernő professzor megerősítette: a Szputnyik V korszerű

A rádióhallgatók kérdéseire is válaszolt a felfokozott érdeklődésre tekintettel rádióbeszélgetést vállaló Duda Ernő virológus, genetikus, a Szegedi Tudományegyetem professzor emeritusa.
A felvételen 4:30-tól hallható közérthetően, mi az a vektorvakcina, és miért nem kell tartani olyan mellékhatásoktól, amelyek a hagyományos oltásoknál bizonyos százalékban előfordulhatnak.

Szputnyik V

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

 • 2021.01.24 - 10:09
  Közvetlen hivatkozás

  A fide$$es lopás szinte biztos, benne van a rendszerben. Kíváncsi vagyok, kakadu mikor jelenik meg a Forbes magazinban az első 30 között. Ennyi vak cina, meg lélekvesztő, oszt már meg is van a 100 Mrd!

  Válasz
 • 2021.01.24 - 13:40
  Közvetlen hivatkozás

  Ehhez képest Ali baba és az ő 40 tagú bandája kutya gumi volt! És néz a magyar, néz az unió, csak azt tudnám, hogy közben melyikük mire is gondol. A magyar tán arra, hogy megint ő húzta a rövidebbet, az eu pedig arra, hogy tán mégsem jó lóra tettek, hisz, csak idő kérdése, hogy a többi maffiózó kormányok is beálljanak az orbán mögé, mert az emberi kapzsiság határtalan.

  Válasz
 • 2021.01.28 - 10:52
  Közvetlen hivatkozás

  AljAS BANDA. és a nép csak nézi és hagyja. hogy a pénzünkkel játszadozzon ez a patkány kormány. ennyire hülye ez a nép. tudja mi folyik de csak irogat róla, tenni is kellene ,,az x et jó helyre tenni !!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.