Fifikás a magyar! Az egyszerhasználatos maszk, ami tavasz óta kitart…..

Ilyen a kék egyszer használatos gagyi maszk, amit magára húz a legtöbb ember március óta. Kimossa, sokszor fölveszi, majd eldobja, ha elszakad a maszk gumija vagy teljesen kibolyhosodik belül.

Azért használja ezt a láthatóan vacak védőt,

azért fuldoklik benne, hogy ne zavarják ki a boltból és ne büntessék meg a buszon.

Hogy is hihetné azt, hogy egy ilyen 100-szor használt, agyonmosott eldobós szájmaszk megóvná a másik embert tőle vagy hogy egy ilyen állára lehúzott-orrára piszkos kézzel fölhúzott, taknyos és rosszul illeszkedő vacakság megóvna bárkit a vírusoktól. A vírus rohamosan terjed. Járvány van. Emberünk fölhúzza magára a maszkot, jelzi ezzel, hogy elfogadja a közösségi játszma szabályait! Belemegy a buliba, csak ne basztassák.

Istenre és a vakszerencsére bízza magát, reménykedik abban, hogy a semminél többet ér, ha eltakarja a száját.

Bemegy a boltba homályos szemüvegben, nyáltól csatakosan és kapkodja a levegőt, próbálja megvédeni a többieket. Meg tán magát is. Azután hazamegy, híreket hallgat …(forrás)

Orbán-bejelentés maszk-ügyben

Orbán kedden a maszkviselésről azt mondta, hogy ha az emberek 80 százaléka hordja a maszkot, akkor az elegendő ahhoz, hogy a vírust minimum lelassítsuk, vagy meg is fékezzük, azonban ez lassan kevés lesz. “Jó, hogy hordják az emberek a maszkot, de ez már nem elég” – fogalmazott, majd kiemelte, hogy

a kötelező maszkhasználatot a közterületeken is előírják szerda nulla órától.

A miniszterelnöki interjú után kis “finomítással” a kormány a Facebook-oldalán közölte, hogy a 10 ezer főnél nagyobb települések egyes közterületein lesz kötelező a maszk.

A közterület kijelölése a polgármesterek feladata lesz, de sportolás közben és a parkokban továbbra sem kötelező a maszk.

Eszükbe sem jutott?

Arra nem gondolt -a temérdek dolog mellett, amire igen- a miniszterelnök és egyetlen “elismert szaktekintély” sem, akivel meghányták-vetették Magyarország egészségügyi stratégiáját a pandémia idejére, hogy érdemes lenne úton-útfélen ingyen maszkokat osztani, hátha akkor nem több hónapig hordanák az egyszerhasználatos alibimaszkot a népek.

<<<Friss hírek!>>>

Mert bármilyen elképzelhetetlen a kormánytagoknak,

nem csupán nemtörődömségből teszi ezt, aki teszi, hanem előfordulhat, hogy nem fut rá a családi büdzséből, hogy legalább naponta mindenkinek új maszk védje az orrát-száját. Pedig van ilyen, nem is kevés! Akinek pedig választania kell, hogy ennivalót tegyen a család asztalára, vagy szájmaszkot vegyen, nem biztos, hogy az utóbbit választja.

karantén-depresszió

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük