Figyelem! Elmarad a tűzijáték és a Szent István napi, augusztus 20-is rendezvények!

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra a szerdai kormányülést követő, szokásos, csütörtöki sajtótájékoztatóját most mindenki nagyon várta: a nemrég bevezetett utazási szigorítások után az elmúlt napok arról szóltak, hogy vajon engedélyezik-e végül a tömegrendezvényeknek hívott könnyűzenei koncerteket, vagy sem.

A szerdai kormányülésen hozott döntésekről adott tájékoztatást

csütörtökön Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. A nagyobb országokban az egyes régiókban, területeken nagyon eltérő lehet a koronavírus-fertőzés mértéke, így a kormány lehetővé tette, hogy az egyes országok besorolását eszerint is módosíthassák a beutazási szabályozást. Erre eddig nem került sor, de a jogi lehetőséget megteremtették. A miniszter hozzátette:

a védekezés sikeréhez a szabályok fenntartása és betartása szükséges, ilyen például a maszkviselés és az 500 főnél nagyobb rendezvények tilalma.

Idén elmarad a tűzijáték és a Szent István napi ünnepségek

https://youtu.be/R0wODLSOf68

A kormány elsősorban a járványügyi helyzettel foglalkozott.

Magyarországon a védekezés eredményességéhez szükségesek a betartandó, kötelező szabályok: maszkviselés az üzletekben, tömegközlekedésben és a vendéglátóhelyeken a dolgozóknak.

Zenés- táncos események továbbra sem tarthatóak.

Nem változtatnak azon sem,

hogy az 500 fő feletti, zenés- táncos rendezvények nem tarthatóak. Július 29-én még döntenek erről, de most úgy látszik, hogy nem indokolt a tilalom feloldása. Július végén az akkori adatok fényében dönteni fognak, mi legyen augusztus 15-e után.

Kidolgoznak egy támogatási rendszert a könnyűzenei élet résztvevői számára

Ez bonyolult helyzet, sokan élnek a zeneiparban, a nagyoknak vannak tartalékaik, sokan azonban más munkát kerestek közben.

Augusztus 15-e után, ha a mostani helyzet fennmarad, akkor bevezetnek egy támogatási rendszert.

Forrás

stroke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük