Connect with us

Kerítésen innen

Frissítve! Figyelem! – Iskolai bombariadók országszerte

bombariadó
Megosztás

Hétfőn már a második iskolában van bombariadó Szombathelyen, ezúttal a Neumann-iskolát kellett kiüríteni. Több száz diákot tereltek ki ebből az épületből. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre. Két szegedi suliban is riadóval indult a hét.

Szombathely

Az iskola hivatalos közösségi oldalán közleményt is kiadtak a bombariadóval kapcsoltban:

„Tisztelt Szülők! Iskolánkban bombariadó van. Minden gyermek elhagyta az épületet és mindenki jól van. Az osztályfőnökök vezetésével most átmegyünk az Aréna Kiscsarnokába. Ma már biztosan nem lesz tanítás, ezért kérjük, hogy aki tud, jöjjön el a gyermekéért. Természetesen 17 óráig felügyeletet biztosítunk a Kiscsarnokban is. Az iskola épületébe senki nem mehet be, a gyerekek minden felszerelése ma ott marad. Megértésüket köszönjük!”

olvasható a bejegyzésben.

 

A VAOL információi szerint hétfőn reggel egy másik szombathelyi a Paragvári utcában lévő iskola is hasonló fenyegetést kapott, ahonnan az Agora MSH-ba terelték át a gyerekeket. Úgy tudják, az országban több iskola is fenyegetést kapott. Jelenleg 5 vármegyéről van információnk, ahol egyidőben hasonló bombariadó van – írják.

Szeged

Bombariadó volt két szegedi iskolában is. A Delmagyar.hu úgy tudja, hogy hétfőn reggel 8 óra körül a Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikumban és a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskolában is bombariadót rendeltek el. Ezeket az információkat a Csongrád-Csanád Vármegyei rendőrség megerősítette a lapnak. A rendőrség kiürítette mindkét intézmény épületét-

-szedte össze a törtéteket a Blikk.

Frissítés!

Összesen hat iskolai bombariadóról érkeztek hírek hétfőn. Szombathelyen és Szegeden két-két intézményt kellett kiüríteni, de Nyíregyházára és Fejér vármegyei Kulcsra is érkezett fenyegetés., ahogy két budapesti iskolába is. Bombákat mindeddig nem találtak, de a rendőrség nagy erőkkel nyomoz a „tréfás kedvű” elkövetők után.

Ezeket olvasta már?

bombariadó

Szerző