Figyelem! Narancssárga riasztás

Kiadták keddre a narancssárga riasztás. Nem semmi ami az OMSZ szerint az országra vár, méghozzá egész nap. Mielőtt nekiáll a napját tervezni, gondolja végig mit üzen az időjárás előrejelzés.

Dél felől újabb hullámban várható intenzív eső

A csapadék jelentős része keddre virradóan várható. Kedd hajnalig a Duna-Tisza közén, a Dél-Alföldön, az Alföld középső tájain valamint a Dunántúl keleti részén sokfelé valószínű 20 mm-t meghaladó (az éjszaka folyamán, illetve hajnalban délkeleten néhol >30 mm) csapadék. Kedden a csapadékzóna kelet, délkelet felől ránk csavarodik, főként a keleti, északkeleti és északnyugati tájakon kiadós esőzést okozva. Kedd estig a keleti tájakon és északnyugaton jellemzően 20 mm-t meghaladó mennyiség eshet, északkeleten lesz a legtöbb csapadék, ott 24 óra alatt 30 mm-t meghaladó mennyiség is eshet területi átlagban.

narancssárga riasztás

Szél

Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon, és késő estétől a Zempléni-hegység környezetében pedig viharos lökésekre is számíthatunk. A Kisalföldön, Alpokalján, Dunántúli-középhegység területén ma és holnap is a legerősebb lökések elérik a 70-75 km/h-t (a Dunántúli-khg. területén időnként 80-85 km/h sem kizárt), majd holnap délutántól ezeken a területeken fokozatosan veszít erejéből a szél. A Zempléni-hegység térségében 60-70 km/h körüli lökésekre készülhetünk.

(OMSZ)

narancssárga riasztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük