Figyelj! Jön a rágalomária!

Aki még nem hallotta Rossini Sevillai borbélyából a Rágalomáriát, most hallani fogja. Végtelenített formában, magyar változatban. Legalább egy hétig, amíg a kormányoldal el nem tudja egymaga is fogadni a teljhatalomra való korlátlan idejű felhatalmazást.

A közbeeső napokban minden átkot, minden hazugságot az ellenzékre fognak szórni

Az ellenzék lesz a hibás, hogy még mindig nincs maszk a háziorvosoknál és a gyógyszerészeknél, mert ugyebár ha a kormánynak teljhatalma lenne, már rég gondoskodott volna róla. Ha kell, maga is beállt volna a rabok mellé gyártani, vagy összeöltögette volna otthon a nagymama varrógépén.

Minden újabb betegnél az ellenzékre mutogatnak majd:

tetszik látni, mekkora a baj! Ha teljesen szabad kezet kaptunk volna, a vírus pisszenni sem merne. Vagy a katonák lelőnék az utcán. Nem leszek meglepve, ha könnyeiket törölve panaszolják: épp most akartak mindenkinek sok pénzt és még több túrós palacsintát osztani, de ehhez azonnal teljhatalom kellett volna, így aztán fuccsba megy az egész, pedig a túróban még mazsola is volt.

Ebből természetesen egy szó sem igaz

Minden szükséges intézkedést most is megtehetnek, vagy (ha félnek az eddigi 15 napos veszélyhelyzet lejártától), megszavaztathattak volna most a parlamentben. De egyre inkább az az érzésem, nem is akartak az ellenzékkel semmilyen épeszű megoldásban megállapodni.

Nincs értelmes magyarázatuk arra, mire kell a korlátlan idő, amely alatt parlament nélkül, vagyis akár minden indoklás híján szinte az összes törvény átléphető. Ha attól tartanak, a parlament nem tud majd 3 hónap múlva összeülni egy szükségessé váló hosszabbításért, miért ne lehetne “digitális parlamentet” tartani, ahogy az Európai Parlament vagy akár a román országgyűlés teszi?

Nem állítom, hogy nagy véleménnyel vagyok a házelnökről, de amit Gyurika a II.A-ból és Marika néni, a tanítója két nap alatt meg tudott tanulni, azzal a feladattal talán népes stábja segítségével ő is megbirkózna.

Már ha akarnák…., de nem akarják

Mert a teljhatalom vonzása mellett az is hajtotta őket, hogy az ellenzékiekből, politikusokból és választókból “víruspárti” bűnbakot csináljanak, és a fél országon karaktergyilkosságot hajtsanak végre. Védd meg magad! A vírustól és a propagandájuktól is.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük