Szép dolog, ha egy közszolga a szívén viseli az őt megválasztók adatainak szakszerű kezelését. Csak az a bibi, ha az említett képviselő, Nacsa Lőrinc, egy nap leforgása alatt két egymásnak teljesen ellentétes megoldás mellé teszi le a voksát. Ez akkor is gáz, ha elöljáróitól kapta a papírt, amit felolvasott. A főnökei ugyanis mi, választók vagyunk!

Hadházy trehány, a Sziget Kft. oké?

Nacsa Lőrinc, a KDNP titánja kedden magából kikelve jelentette, hogy a Hadházy Ákos nevéhez köthető aláírásgyűjtés, amiben az Európai Ügyészséghez való csatlakozásunk előmozdításáért gyűjtött 600.000 szignó “rossz kézbe került.

Több százezer magyar adatait gyűjtötték be aláírásgyűjtés címszó alatt az elmúlt hónapokban, de nagyon úgy tűnik, itt valami egészen másról van szó – mutatott rá a politikus a kormánypártok véleményét tolmácsolva.

Ha már mikrofon volt a kezében fel is szólította Hadházyt, hogy válaszoljon

 • kihez kerültek valójában a magyar emberek adatai,
 • miért egy homályos külföldi cégnek továbbították azokat
 • milyen céllal bízták rájuk az adatfeldolgozást,
 • miféle piszkos munkát bíztak még esetleg rájuk,
 • hogyan lehet az, hogy még csak szerződésük sem volt ezzel a külföldi céggel?

Hadházy Ákos ne titkolózzon tovább, válaszoljon, kihez kerültek valójában a magyar választók adatai!

A választ természetesen megkapta, de minden bizonnyal utasítói – ha Ő nem is – pontosan tudták, hogy vihart kavarnak egy lavór vízben.

A válasz

 • Az aláírásgyűjtést kb. egy hónappal később kezdtük, mint szerettük volna, éppen azért, hogy a 2018 nyarán frissen életbe lépő GDPR szabályoknak mindenben megfeleljünk. Ez technikailag nehezítette a szervezést, de megoldottuk a felmerült kérdéseket
 • Az, hogy adatok nem lehetnek külföldi szervereken, az egy mítosz. A lényeg az, hogy ezeknek biztonságosaknak, szabályokban rögzített szolgáltatóknak kell lenniük. A hírlevelek küldésére használt Mailchimp rendszer is ilyen.
 • Két párt vett részt szervezetten a gyűjtésben, az MSZP és a Momentum összesen 130 ezer aláírást gyűjtött. A megállapodásunk szerint viszont ők saját íveken, saját adatkezelési szabályzattal, jogilag külön aláírásgyűjtést végeztek. Péterfalvinak ezt tudnia kell, a pártlap munkatársát viszont láthatóan nem érdekli.
 • Közjegyzőt akkor bíztunk volna meg, ha az egymillió aláírást elérjük. Természetesen a törvényeknek megfelelően az íveket 90 napon belül meg fogjuk semmisíteni.
 • Ha Rogán Antal alkalmazottai szerint annak idején 15 perc elég volt meggyőződni a Soros-konzultáció hitelességéről, akkor Rogán alkalmazottait szívesen várom 15 percre az aláírások megtekintésére.
 • De emlékeztetnék mindenkit arra, hogy mi (a Soros konzultációt lezáró sajtótájékoztatóval ellentétben) nyitott dobozokat vittünk a Parlamentbe, a sajtó képviselői bármelyikbe belenézhettek és nyitott dobozokat szeretnénk Trócsányi miniszterhez is elvinni (ez ügyben már elküldtem a levelet neki). A miniszter, ha akarja, az összeset megszámolhatja (persze az adatokat nem rögzítheti, nem fotózhatja, így Kubatov nem fogja tudni a listáit frissíteni).
 • Bár Péterfalvinak ezzel semmilyen teendője nincsen, a szájába adta a pártlap az aláírások hitelesítésének a kérdését. Az aláírásgyűjtés hitelesítése valóban nem egyszerű (bár SOKKAL inkább lehetséges, mint a „nemzeti konzultációk” esetén, ahol SEMMILYEN bizonyíték nem volt arra, hogy valóban választópolgároktól érkeztek-e vissza a levelek, hiszen semmilyen személyes adatot nem kellett megadni). A 680 ezer aláírás között lehetnek természetesen hibásak, hiányosak, duplán aláíró személyek: mint minden ilyen akciónál, néhány százalék lehet, a mi tapasztalataink szerint itt is kb. 3-5 százalék.
 • Ami a legfontosabb: ha a kormánynak továbbra is van mersze azt állítani, hogy a magyarok nem akarják az EU Ügyészséget (ez ugyanis az EGYETLEN érvük ellene), és kételkedik az aláírásgyűjtés valódiságában, akkor írjon ki népszavazást a kérdésről, ne Rogán alkalmazottaival hazudozzon!
 • Végül megjegyezném, hogy Péterfalvi Attila még aggályait sem fejtette ki Kubatov-listával kapcsolatban, amelynek létezésére számtalan bizonyíték is van.

Hogy miként sikerült a Nacsa-száj egy nap alatti átszabása, azt egy kattintás után olvashatja!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét