A ZDF filmje a 2015-ös menekültválságról magyar felirattal. Emiatt tiltakozott az Orbán-követ, miközben latható, hogy a magyar kormány a szerencsétlen sorsú menekültekkel sakkozott. 


Azoknak, akik nem tudnak olyan jól németül,

ezért, hogy követni tudják az eredeti dokumentációkkal és autentikus, kiegészítő filmjelenetekkel leírt eseményt, a Keleti pályaudvarról induló és Németországban végződő drámát és Merkel emberséges, európai döntésének hátterét.

Rab László így emlékszik vissza:

“Ott voltam végig a Keletinél a Népszabi újságírójaként, az Orbán-kormány arra játszott, hogy rátolja a németekre a menekülteket, ennek érdekében semmilyen szemétségtől nem riadtak vissza (az egyházi szervezeteknek informálisan tiltották a segítést), még most is kavarognak bennem az emlékek, végig azt éreztem, arra megy ki a játék, hogy legyenek, akik meghalnak, és akkor még inkább igaza lesz ennek a hólyagnak.

A film jól visszaadja Orbán felelőtlen trükközését, amiben a legkevesebbet az emberi lét számított. Az a csoda, hogy elmaradt a katasztrófa. A németek pedig végül megoldották. Verheti magát utólag a nagykövet, Orbán nem teszi ki az ablakba, amit az utókortól kap. Ne számítson sok kíméletre.”

1. rész:

A folytatást a következő oldalon találja!

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. HA NINCSENEK A CIVILEK,TÉNYLEG TÖRTÉNHETETT VOLNA KATASZTRÓFA. ORBÁN PONTOSAN TUDJA,HOGY NEKI NEM KERÜL PÉNZÉBE,MERT A CIVIL TÁRSADALOM MEGOLDJA AZ ILYEN ÉS EHHEZ HASONLÓ NYOMOR PROBLÉMÁKAT

  2. Ott voltam pelenkával, játékokkal ,gyümöccsel.Így volt. Orvosok tanárok feküdtek a földön-Merkel jól járt a szíriaiakkal-most nem lenne gondunk.Rendes ,értelmiségiek voltak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét