Finnország péntektől lezárja határait a Schengen-övezetre érvényes vízummal rendelkező oroszok előtt

Az Oroszországból érkező beutazások megugrása miatt Finnország pénteken nulla órától lezárja határait az európai Schengen-övezetre érvényes vízummal rendelkező orosz állampolgárok előtt – jelentette be a helsinki kormány.

Ukrajnával való szolidaritás kinyilvánítása…

Pekka Haavisto finn külügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta, hogy

a döntésre “jelentős hatással volt” Moszkva bejelentése az ukrajnai háborúra való “részleges” mozgósításról, ami az Oroszországból az északi országba érkező beutazások megugrását eredményezte.

A tárcavezető tájékoztatása szerint

a családlátogatások, valamint a munkavállalás és a tanulmányok céljából történő beutazás továbbra is engedélyezett lesz.

“…veszélyeztetik az ország nemzetközi kapcsolatait..”

A finn kormány pénteken közölte, hogy az Oroszországból érkező turizmus leállítását tervezi és a következő napokban véglegesen döntenek erről. Mostani döntését a kormány azzal indokolta, hogy az orosz turisták folyamatos érkezése Finnországba veszélyezteti az ország nemzetközi kapcsolatait. További részleteket nem közölt.

Szeptember 1-jével Finnország a szokásos szám tizedére csökkentette az orosz állampolgároknak kiadott vízumok számát, többek között turisztikai célokra is, amit az Ukrajnával való szolidaritás kinyilvánításának tekintettek.

FRISS!

 • Prostihálózat Mezőkövesd-Zürich-viszonylatban – Magyar letartóztatottak mind a két országban
  Svájci-magyar közös nyomozócsoport alakult a borsodi Mezőkövesdről Zürichbe szexuális munkára kivitt nők ügyében, az elkövetőket elfogják. A szoros kétoldalú nemzetközi bűnügyi együttműködésnek köszönhetően hazánkban és Svájcban egyszerre csaptak le a rendőrök a két nőre és a két férfire.
 • Hajós András: az állami támogatás Viagra. Bocs, de büszke vagyok rá, hogy nekem föláll anélkül is….
  Hajós András sok műfajban kipróbálta magát és java részében sikeres is volt. Az Emil.RuleZ zenekar frontemberének -aki a héten kiosztandó Music Hungary-médiadíj jelöltje- nevéhez fűződik többek között az először a tévében, majd a Youtube-on futó Dalfutár című zenei műsor.  Most Stumf Andrással beszélgetett zenéről, kultúráról, közéletről. A valaszonline.hu cikke nyomán emeltük ki azt, amit az utóbbi témában mondott.
 • Dél-Korea kétgólos hátrányból egyenlített, de végül vereséget szenvedett
  Hiába volt aktívabb és támadóbb felfogású a koreai csapat, a remekül kontrázó ghánaiak eggyel több gólt szereztek és nyertek, így életben tartották továbbjutási reményeiket, ami még a koreaiaknak sem úszott el teljesen. 
 • Karácsony Gergely: kipukkant a lufi – a városháza-ügy visszavág
  Amit eddig sejtettünk, arról már papírjuk is van: egy hazug lejárató kampány keretében kormánytagok és fideszes politikusok bűncselekményhez asszisztáltak. Ezért jogállamban a szégyennél több jár… – kezdte közösségi oldala bejegyzését Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.
 • Korányi Dávid reakciója a matekból köztudottan bivalyerős Rákay “leleplezésére”
  Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares A Fidesz propagandagép szemmel láthatóan nagy erőkkel igyekszik napirenden tartani az amerikai kampánytámogatások témáját. Rákay Philip – állítása szerint – három baloldali hazugságot leplezett le egy vasárnap közzétett videóban az ellenzék kampányfinanszírozásáról, pontosabban a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalomnak és más baloldali szervezeteknek juttatott amerikai támogatásokról. A megfogalmazott