Finnországban randizik Trump Putyinnal – Orbán már foglalt jegyet a fapadosra?

Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban újságíróknak szerdán azt mondta: valószínűleg Helsinkiben találkozik Vlagyimir Putyinnal, az orosz államfővel. 

A randi

Donald Trump a Marcelo Rebelo de Sousa portugál államfővel tartott megbeszélései előtt nyilatkozott az újságíróknak. Mint mondta: a július 11-12-én Brüsszelben tartandó NATO-csúcs után, valószínűleg a finn fővárosban találkozik az orosz elnökkel.

Az amerikai elnök újságírói kérdésre válaszolva csupán annyit mondott, hogy a csúcstalálkozón elsősorban Szíriáról és az ukrajnai helyzetről lesz szó.

“John Bolton ott van most Moszkvában, a részleteket ő egyezteti”

– tette hozzá nemzetbiztonsági tanácsadójára utalva.

A Moszkvában tárgyaló John Bolton – miután megbeszélést folytatott Vlagyimir Putyinnal – szerdai sajtótájékoztatóján nem nevezte meg a tervezett csúcstalálkozó helyszínét. Elmondta ugyanakkor, hogy

a csúcstalálkozó előtt várhatóan megbeszélést folytat egymással Mike Pompeo amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Közben Mike Pompeo külügyminiszter egy szenátusi albizottsági meghallgatáson szerdán kifejtette: Donald Trump meggyőződése szerint Moszkvának vissza kell térnie a G7-es országcsoportba, és elkerülhetetlen, hogy Oroszország a geostratégiai tárgyalások részese legyen.

(forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük