Fischer Ádám: Magyarországon sosem lesz demokrácia

A világhírű karmester közelgő 70. születésnapja alkalmából adott interjút az osztrák Kuriernak. Fischer Ádám szerint a magyarok a maguk, zárt világában élnek, 95 százalékuk nem beszél semmilyen idegen nyelven.

Fischer Ádám felidézte, hogy az édesapja gyakran mondogatta odahaza:

Magyarország mindig is feudális állam volt, a liberalizmus nem tudott gyökeret verni. A hatalmat például úgy tekintik, mintha azt Isten adta volna.

Megdöbbenve tapasztalta,

hogy nálunk a romák többsége Orbánra szavaz, mert azt gondolják, hogy a migránsok elveszik tőlük a szociális segélyeket.

Hogy pár éve miért mondott le az Operaház főzeneigazgatójaként,

annak kapcsán elmesélte, hogy az egyik énekesnő mindenáron rá akarta venni a társulat igazgatóját, hogy alkalmazza a fiát, aki klarinétos. Azzal fenyegetőzött, hogy máskülönben megy Orbán Viktorhoz és akkor a direktor megnézheti magát, el fogja veszíteni az állását.

A sarokba szorított vezető ezek után Fischert győzködte, hogy le kell szerződtetni a fiút. A karnagy szerint azonban nem lett volna ez másként egy szocialista kormány alatt sem. Csakhogy ő nem tud dolgozni ilyen viszonyok közepette. Orbán azonban pontosan ezt a mentalitást használta ki. Ezért a művész egyetért az apjával, hogy Magyarországon sosem lesz demokrácia.

Forrás: népszava.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük