Fiúk, fiúk, nem kellene néha egymással beszélnetek? Bár nem lehet nagy öröm, megértem…..

Eddig legalább egyeztettek. Na nem az állampolgárokkal, hanem egymással. Arról, hogy hogyan kell a kommunikációban kimagyarázni, lehazudni valami kínos fejleményt.

Ennek, úgy látszik, vége

Amikor a sajtó és az ellenzék elkezdte firtatni, a kormány miért csak a keretünk felét rendelte meg az EU-ban jóvá hagyott Moderna vakcinából, elkezdődött az össze-vissza hadova. Először a Fidesz közleményben jelentette ki, hogy ez szemenszedett hazugság, mindent megrendeltek, és különben is Gyurcsány és Gyurcsányné. Aztán pénteken a miniszterelnök nevezte a rádióban “szamárságnak” a hírt.
Sőt, megismételte a párttársai által már sokszor hangoztatott vádat: az Európai Bizottság túl sokat alkudozott az áron a gyártókkal. A bizottság

“megpróbált minél olcsóbban vakcinát szerezni, de pont időt vesztett ezzel… Egy bürokrata fejében a pénz fontosabb nyilván, mint az idő, de a valóságos életben ez fordítva van, mint a brüsszeli buborékban.”

A Koronavírus sajtóközpont valószínűleg nem hallgatta a főnök rádióbeszédét

(elég nem szép tőlük), és a kormány részéről az RTL Klubnak ezt a tájékoztatást adta:

“A Pfizer és a Moderna oltóanyaga nagyon hasonló, de a Pfizer kedvezőbb vásárlási feltételeket és árat tudott biztosítani. Így eddig a kormány nem látta szükségét további Moderna oltóanyagok megvásárlásának.”

Arra nem térnek ki,

hogy ha a Modernát drágállták, akkor miért nem sokallták a Modernáéhoz képest dupla árat, amelyért a kínai vakcinából rendeltek 5 milliót. Valamint arra sem, ha az ár mégiscsak számít, miért bürokratázzák le ugyanezért az EU-t.

De ez még nem a vége

Jött Gulyás kancelláriaminiszter, aki szerint nem azért nem rendeltek a Modernából, mert az drága, hanem azért, mert később szállítana. Emellett még “Gyurcsány és Karácsony egy gyékényen”, valamint “oltásellenes baloldal”.

Arra elfelejt kitérni, hogy egyelőre a Szputnyik is később szállít az ígértnél.

Remélem, világos

  • Egyrészt aljas hazugság, hogy nem rendelték meg a teljes mennyiséget a Modernából.
  • Másrészt tényleg nem rendelték meg, mert túl drága.
  • Harmadrészt nem az a probléma, hogy drága, hanem hogy nem szállítják elég hamar.

Emellett bizonyára azt is értik, hogy a Moderna drága, a kétszer annyiba kerülő kínai vakcina nem. Baj, hogy a Moderna késik, de nem baj, hogy a Szputnyik késik. Baj, hogy az Európai Bizottság figyelembe vette az árat, de nem baj, sőt helyes, ha erre a magyar kormány hivatkozik.

Fiúk, fiúk, nem kellene néha egymással beszélnetek? Bár nem lehet nagy öröm, megértem.

 

Trump, felhívás

 

Trump, figyelmeztetés

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Fiúk, fiúk, nem kellene néha egymással beszélnetek? Bár nem lehet nagy öröm, megértem…..

  • 2021.03.01 - 15:02
    Közvetlen hivatkozás

    Már nem lehet nyomon követni ezt a hazugságáradatot.Legalább egymással beszélnék meg,hogy melyikük mit mondjon,mert többek közt ezért se bíznak bennük az emberek. A fidesz-papagájoknak ki van adva nagyjából,hogy miről nyomják aznap a rizsát,de a legtöbbször belegabalyodnak,és egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat tolnak,és baromira nem értik,hogy az emberek már azt se hiszik el,amit kérdeznek.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük