Fizetett Budapestnek a Kukaholding – egyenlőre nem önti el a várost a szemét

Miután Karácsony Gergely főpolgármester közbenjárására az illetékes miniszter módosította az elszámolási képletet, az FKF kiszámlázhatta követelését. A fizetési határidőként megjelölt február 21-i időpontban ugyanakkor nem történt semmi. A kukásautók azóta is járnak.

Időleges megoldás

A Népszava  értesülése szerint, ha nem is a kiállított számlák alapján, de a kukaholding végül átutalta az FKF tízmilliárdos követelése nagy részét. Ezt erősíti az a lapunknak küldött pénteki FKF-tájékoztatás is, miszerint „időközönként történtek részteljesítések”. A tavalyi év második felének felülvizsgálata viszont csak márciusban zárul le. Rögzítik: a decemberben szigorított gazdálkodás eredményeként a társaság napi üzletmenete, a folyamatos hulladékszállítás, valamint a köztisztasági munkavégzés biztosított.

A jelek szerint Karácsonyék még nem dőlhetnek hátra. Ugyanis arról, hogy az FKF 2020-ban is hozzájusson a területén beszedett díjak egészéhez, még zajlanak a – legmagasabb szintű – tárgyalások.

A FKf hallgat

Ennek véleményezését az FKF illetékesség híján elhárította. De máig nem sikerült még a negyedévesről sem áttérni a havi elszámolásra. Pedig ezt még Orbán Viktor ígérte meg 2018-ban Karácsony Gergely elődjének, Tarlós Istvánnak úgy, hogy a megállapodást a kormány és az új Városháza is érvényesnek tekinti. Az FKF most erről úgy fogalmazott, elküldték javaslataikat az NHKV-nak.
A fogadkozások ellenére tehát a két fél több mint egy éve még ebben sem képes megegyezni. Magyarán az Orbán-kormány a fővárosi szemétszállítás idei kivéreztetésének lehetőségét változatlanul Damoklész kardjaként tartja Karácsonyék feje felett.

Egy hozzászólás itt: “Fizetett Budapestnek a Kukaholding – egyenlőre nem önti el a várost a szemét

  • 2020.02.26 - 10:35
    Közvetlen hivatkozás

    Az egyelőre és az egyeNlőre szavak nnem helyettesíthetőek egymással. Más a jelentésük. Ezt, egy magát újságírónak tartó, igazán tudhatná, ha már olvasószerkesztője nincs. Itt az egyelőre szó használandó!!!!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük