Fizetős “ingyen-strandok” Fonyódon — Mit ér egy polgármesteri ígéret?

Fizetőssé teszik a felújított strandokat Fonyódon és Bélatelepen. A település tavaly és idén összesen 450 millió forintot nyert strand-felújításra. A polgármester korábban azt ígérte, hogy a felújítás után sem kell majd belépőt vásárolni.

Mondta, és mi van  akkor?

Az ATV Híradójának Hidvégi József Fonyód fideszes polgármestere most azt mondta: a koronavírus-járvány miatt kénytelenek mégis jegyet árusítani.

Idén összesen 67 balatoni strand kapott állami támogatást. Fonyód is pályázott, így a helyi strandra 70 millió, a Bélatelepire pedig 37 millió forintot nyert.
A két nagy strandon kívül további négy plázs is kapott támogatást, így csaknem 168 millió forint jutott a fonyódi strandok fejlesztésére. A jelentős támogatás ellenére az eddig ingyenes két nagy strand mostantól fizetős lesz.

Hidvégi József, Fonyód polgármestere azt mondta:

„legalább a fenntartási költségét, az odalátogatóknak ki kellene fizetni a strandoknak. A járványhelyzet a vírushelyzet miatti az adó bevételi forrása a az önkormányzatnak még jobban megerősített abban a gondolatban hogy ezeket a strandokat fizetőssé kell tennünk.”

“Nem örül az ember neki ha fizetni kell”

A fonyódi strandon egy 300 négyzetméteres épületet újították fel, ott baba-mama szobát, gyermekfoglalkoztatót és beltéri játszóházat alakítottak ki. Épült egy új játszótér és felújították a vizesblokkot is. Hiába a sok befektetett pénz, sokaknak nem tetszik,hogy fizetősek lesznek az eddig ingyenesen használható strandok. Vannak, akik viszont azt mondják, a szolgáltatásért bizony fizetni kell.

„Nem örül az ember neki ha fizetni kell, akár a vendégnek, akár az üdülőtulajdonosnak, viszont a szolgáltatásokat nem lehet főleg ebben a gazdasági helyzetben ingyenesen igényelni igénybe venni”

– mondja a riportban Barabás Ferenc helyi lakos.

Más vélemények is vannak, egy másik megszólaló szerint nagy felháborodás várható, viszont szükség van a kieső bevételek visszaszerzésére.

Az sem kizárt, hogy városnak végül vissza kell fizetnie a támogatást, ugyanis a pénzt a szabadstrandok fejlesztésére nyerték el.

Ígéret sztornó

A város honlapján egyébként jelenleg is elérhető a polgármester nyilatkozata, mely szerint

„a szabadstrandjaink szabadstrandok is maradnak! Nem volt a pályázat feltétele, hogy bármelyik strandunk fizetős stranddá váljon”.

csillagjegy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük