Fluor páros lába Orbánék gyomrába – “amíg rántott hús és szerelem van, addig minden megvan…”

A kedvelt zenész egyre többször hallatja a hangját nemcsak szakmai de közéleti, sőt még éppen nagyon forró belpolitikai kérdésekben is. Fluor Tomi most az Index beszántása okán szólt oda a hatalomnak közösségi oldalán.

„Emlékszem, 7 éve hogy örültem, mikor Origo címlapon voltam, aztán meg mi lett belőle...

Nem tudom, az Index beszántva lesz vagy központilag kiadott karaktergyilkosságok és tévedhetetlen kormányról szóló népmesék platformjává válik-e, ez így, ebben a formában ennyi volt. Kis tüntike, pár cikk aztán megy tovább az élet, hiszen amíg rántott hús és szerelem van, addig minden megvan. Kit érdekel, hogy az értékek és a hozzáértés helyét átveszi a szervilizmus, a szeretet helyét a rosszhiszeműség? Úgy tűnik, senkit.

Amíg a jóságos kéz krumplit kínál, nem kell gondolkodni, felnőni.

Politizálni meg pláne nem, hiszen már az is annak számít, ha véletlenül zavar, hogy a sajtószabadságot módszeresen haraptatják a padkára és a fog, ami először koccan-moccan, később már törik és valahogy utána nem olyan szívesen beszél a száj. A többi meg jól be van tömve paprikás krumplival, migránshíradóval és káoszig tolt dezinformálással. És bumm, máris kész az illiberális leves! A recept már nem is olyan titkos, de annál régebb óta ismert összetevője a gyűlölet, műanyag dobozban, kiirtott fák helyén a művház mellett, tudatlanságból elfogyasztva, gondatlanságból elkövetve. Amíg bál van – márpedig bál lesz – ezzel elvagyunk, emellett elutálgatjuk egymást, miközben a jövő ránk sötétedik. Bár a vízben lassan forralt béka már nem mászik fel a létrára, hogy jelezze, esni fog-e és nem tűnik fel neki, hogy jön a vég, nem csak az Indexnek, egyszer ennek a korszaknak is vége lesz. Mert nem kell hozzá létra, hogy tudjuk: örökké nem eshet.”  Írja a zenész az instán.

fluor

 

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Fluor páros lába Orbánék gyomrába – “amíg rántott hús és szerelem van, addig minden megvan…”

  • Avatar
    2020.07.26 - 10:06
    Közvetlen hivatkozás

    Igazad van Tomi! Itt az a lényeg, hogy nem szabad hagyni felnőni, gondolkodni hagyni a népet. Én még a Kádár rendszerben nőttem fel, de kísérteties hasonlóságot látok, érzek. Már akkor is “libsi” voltam, (hála egy csodálatos ofőnek, töri tanárnak). Akkor legalább létbiztonság volt, ma már az sincs. Akkor bégetni kellett, ma bégetni kell! Még a szlogenjeik is egyformák. Majd “Nagytestvér” megmondja a tutit.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük