Foci Eb csak jövőre!

Az UEFA keddi videokonferenciáján hivatalosan is eldőlt, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az eredetileg 2020 nyarára tervezett labdarúgó Európa-bajnokságot.

 

Az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke, Alexander Ceferin a halasztás mellett érvelt

az 55 tagállam, a klubok, valamint a játékosok európai szakszervezetei részvételével sorra került ülésen.

Ceferin állítólag az európai futballélet legbefolyásosabb vezetőinek a támogatását élvezi a kérdésben, így elég valószínű, hogy 2021-ben kerül csak megrendezésre a most nyárra, 12 város – köztük Budapest – részvételével tervezett kontinenstorna.

Ezt a hírt erősítette meg a BBC is, amely a Norvég Labdarúgó Szövetség információira hivatkozva arról számolt be, hogy a tornát a következő év június 11-től július 11-ig bonyolítják majd le.

Az UEFA-nál úgy látják, hogy a járvány lefutása bizonytalan, ennél fogva nem tudnának biztonságosan megrendezni egy ilyen hatalmas sporteseményt.

A szövetség másik indoka a halasztás mellett, hogy be szeretnék fejezni az ideiglenesen felfüggesztett európai bajnokságokat, ez jelentősen befolyásolná az Eb kezdetét – ami eredetileg június 12. lett volna –, ráadásul a nemzetközi kupák befejezése is elsőbbséget élvez az Európa-bajnoksággal szemben.

A Bajnokok Ligája és az Európa Liga befejezésére a hírek szerint három lehetőséget mérlegelt a szervezet: vagy június vagy július 30-ig kellene lezárni a sorozatokat, vagy befejezni azonnal. Utóbbi lehetőséget azonban a jelentős pénzügyi veszteség miatt elvetették.

(M4 Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük